Home » bookmakervurderinger
Sara Bøkenes

Med så mange bettingsider online som er tilgjengelig for spillere i dag, kan det være vanskelig å velge den som er best for deg. Vi her hos SikreBettingSider.com ønsker å være til hjelp ved å gi deg en oversikt over hva som er viktig å tenke på i ditt valg. For å kunne gi deg ærlige bookmakervurderinger bruker vi omfattende prosesser og teknikker for å finne de beste, og samtidig gi deg en oversikt over useriøse aktører. Alle anbefalinger som kommer med i vår toppliste er pålitelige og regulerte. 

Hvordan evaluerer vi våre betting operatører

Vi er et team med spilleksperter som jobber døgnet rundt for å undersøke alle betting operatørene på markedet. Vi åpner brukerkonto hos ethvert operatør, gjør innskudd, tester ut alle funksjoner og gjør uttak for å være helt sikre på at alt fungerer som det skal. Ut fra informasjonen, spill og erfaringer fra andre privatpersoner og våre vurderinge,r skiller vi ut de beste, slik at du kan få en enkel oversikt over pålitelige operatører.  

Bookmakervurderinger

Det finnes mange forskjellige faktorer som går under vurdering, og vi skal se på disse nedenfor. 

Mangfold av spillmuligheter

Når vi evaluerer disse operatørene er Utvalg av sport, markeder og odds veldig viktig for oss. Jo flere, desto bedre. Men samtidig er det viktig at du får kvalitet. De beste bookmakerne har et mangfold av idretter fra hele verden, og kan inkludere alt fra fotball, håndball, basket, amerikansk fotball, tennis, golf, til dart, snooker og esports. 

Alle bettingsidene som kommer i vår toppliste har et variert utvalg av ligaer, hvor du kan tippe på de største og mest populære kampene. Dette kan for eksempel inkludere fotballturneringer som Champions League og Premier League. De tilbyr også odds betting på den norske Eliteserien, i tillegg til mindre divisjoner og kamper. 

Aksepterte betalingsalternativer

Det er viktig at du kan gjøre innskudd og uttak med trygge betalingsmetoder. Derfor vurderer vi utvalget som finnes og at de er anerkjente og sikre.  De ulike betalingsmåtene kan inkludere: 

 • Bankkort som Visa og MasterCard
 • E-lommebøker som Skrill, Neteller og PayPal
 • Forhåndsbetalte kort som PaysafeCard
 • Google Pay og Apple Pay 
 • Kryptovaluta som Bitcoin, Litecoin, Ethereum og Ripple

Utvalget kan variere hos ulike bookmakere. Du kan finne mer informasjon om hvem som tilbyr hva her på vår nettside, eller besøke bettingsidene fra vår toppliste. 

Uttakstider og vilkår for eventuelle gevinster

Behandlingstider er også helt essensielt. Det er ingen som ønsker å vente i dagesvis eller ukesvis på å motta gevinster. Uttakstidene varierer fra metode til metode og hvilken bookmaker det er. De beste prosesserer pengene dine i løpet av 0-24 timer for e-lommebøker og kryptovaluta. Visa og MasterCard tar normalt sett rundt 2-5 dager, mens bankoverføring kan ta 3-8 dager. 

Pålitelighet og lisens

Noe av det aller viktigste er at bookmakeren har lisens. Dette er fordi regulerte bookmakere blir overvåket slik at de følger alle lover og regler. Disse inkluderer blant annet behandlings av personlig informasjon og dine penger, hvor de er nødt til å bruke krypteringer for å beskytte deg som kunde. Du er også beskyttet av lover som GDPR og personvernloven. Alle du finner i vår toppliste er regulert av en eller flere europeiske regulatorer, slik at du med sikkerhet kan vite at du spiller på en pålitelig nettsiden. 

Anmeldelser fra spillmiljøet

Andre spilleres meninger og erfaringer kan si mye om hvordan et betting nettsted opererer. “World of mouth” når langt, og nå er det dessverre slik at negative kommentarer og omtaler når lengst. Ser vi negative kommentarer fra spillmiljøet sjekker opp i det og tester ut det som skulle være feil. 

Men det er ikke bare negative kommentarer og omtaler vi tar i betraktning. Det finnes mange anmeldelser og vurderinger som er ærlige og rettferdige. Vi mener det er viktig å lytte til andre, og tar også dette med i betraktning. 

Kundeservice

På ett eller annet tidspunkt er du nødt til å ta kontakt med kundeservice. Vi er mennesker og gjør menneskelige feil, slik vil det alltid være. Våre team vurdere effektiviteten til kundesupporten, men også om det er imøtekommende og hjelpsomme agenter. De beste bettingsidene har kundeservice tilgjengelig 24/7 på e-post, live chat og telefon, samt sider for ofte stilte spørsmål og svar. 

Fremtiden for betting operatøren

Det er ikke lenge siden at du fysisk måtte gå i butikken eller på kiosken for å levere en tippekupong. I dag kan du spille på omtrent alt av sporter fra mobilen eller datamaskinen hvor som helst i verden. Utviklingen av teknologi og nye funksjoner har også gitt flere spillmuligheter. Med live odds for eksempel, kan du tippe på markeder som normalt sett ikke hadde vært tilgjengelig. 

Det er mye å se på når det kommer til fremtiden for betting operatøren. Vi vurderer alt i fra hvordan de har vokst de siste årene og utviklingen på både design, teknologi, funksjoner og utvalg. Disse faktorene viser at bookmakeren kan og har utviklet seg, og at det er rom for fremtidig vekst. De burde vokse i samsvar med den teknologiske fremdriften og komme med innovative løsninger og spillmuligheter. 

Bookmakerens stabilitet

Vi vurderer operatører ut fra stabilitet. Det er viktig at de tilbyr stabile løsninger av høy kvalitet. Hastigheten bak spillesidene har økt noe som gjør dem raskere. Utviklingen av nye koder og faktorer som blir skapt av programmererne bak kulissene gjør at stabiliteten til bookmakerne er lagt bedre i dag enn de var for bare 10 år siden.   

Brukervennlighet og mobilkompatibilitet

Seriøse aktører har brukervennlige nettsider, hvor du enkelt kan navigere og finne frem til det du trenger. Menyene må være enkle og oversiktlige hvor bruken av fargene er i god kontrast mot hverandre. En tippekupong skal kunne leveres ved noen få tastetrykk, og cashieren for innskudd og uttak burde være lett synlig. 

I dagens travle hverdag er det mange som foretrekker å tippe på odds på mobil. Det er derfor viktig at siden er optimalisert for mobilbruk, og fungerer like godt på mobile enheter som på en datamaskin. I dag bruker de fleste det som kalles for HTML5, som vil si at nettsiden passer godt i nettleser for små skjermer. Noen tilbyr også bettingapp for Android og IOS enheter, og fungerer i mange tilfeller fungerer enda bedre. 

Live betting og streaming

Vi sjekker også at bookmakerne har live betting tjenester, som vil si at du kan tippe på kampen etter at den er startet. De beste bookmakerne har et mangfoldig og solid utvalg med de største og mest populære kampene, ligaene og turneringene, som for eksempel NHL, Premier League, VM og EM. 

Gode aktører gir har også live streaming hvor du kan se dine favoritt kamper direkte på nettsiden. Her trenger du ofte kun å ha en positiv saldo på din spillekonto eller å ha plassert et spill de siste 24 timene. Du trenger derfor ikke betale for streaming-tjeneste. 

Bonuser og kampanjer

Gode kampanjer og betting bonus kan hjelpe deg til å nå dine mål, eller regelrett teste ut bookmakeren på deres regning. De fleste online bettingselskaper tilbyr en eller annen form for velkomstbonus for å trekke nye kunder. Allerede registrerte kunder kan dra nytte av pågående tilbud. Gratisspill, innskuddsmatch, cashbacks og forsikring er noen av de mest populære. Vi skal se litt nærmere på disse nedenfor. 

Registreringsbonus

De beste operatørene tilbyr bonus etter registrering. Dette kan være et lite beløp eller et freebet som du får uten å gjøre innskudd. Disse er ofte låst til en spesifikk liga, turnering, sport eller kamp. 

Innskuddsmatch

En av de mer populære og normale bonuser er innskuddmatch. Denne blir enten gitt som velkomstbonus eller videre kampanjer som registrerte spillere kan benytte seg av. Et eksempel på en slik bonus er 100 % på opptil 2000 kroner, hvor du da har totalt 4000 kr å spille for. 

Gratisspill

Gratisspill er også kjent som FreeBet. Dette er et spill du kan bruke til å tippe på en sport, på for eksempel 200 kr. Disse kan også bli gitt som en velkomstbonus eller ukentlige eller månedlig tilbud.  

Cashback

Cashback casino gir penger tilbake når du taper. Du vil ikke få tilbakebetalt dersom du vinner. Mange bettingsider gir en spesifikk prosent, og ofte ukentlig over en kampanjeperiode. Denne formen for bonus kan sjeldent kombineres med andre bonuser.

Cashback

Forsikring

Forsikring er en funksjon og en kampanje du kan bruke slik at du garanterer at du får tilbakebetalt din innsats uansett hvordan resultatet blir. Denne er du nødt til å betale for, og prisen kan variere i henhold til hvilken bookmaker du spiller hos. 

Vilkår og betingelser 

Vi evaluerer også ulike vilkår og betingelser som ofte kan komme i liten tekst. Bonuser og kampanjer kommer med vilkår og betingelser som kan påvirke hvor god bonusen er. Størst er ikke alltid best, og særlig ikke om vilkårene gjør det umulig å gjøre uttak på gevinster. 

Noen av de mest normale vilkårene er: 

 • Omsetningskrav – hvor mange ganger du må omsette bonus og/eller gevinst før du kan gjøre uttak
 • Krav til innskuddsmetode – ikke alle metoder kvalifiserer deg til bonus
 • Krav til minste innskudd – Dersom du ønsker å motta en bonus er det normalt sett et min. innskudd på 100-200 kr
 • Tidskrav – Du er nødt til å bruke din bonus iløpet av en spesifikk tidsperiode
 • Minste eller maksimal odds – De fleste bonuser krever at du tipper på sporter med en minimum odds eller maksimal odds

Det er viktig at du leser vilkårene og betingelsene for de spesifikke bonusene før du aksepterer dem slik at du ikke går glipp av noe. Bettingsiden kan også endre reglene underveis, så du burde selv holde deg oppdatert. 

Andre Funksjoner

Spillopplevelsen din kan bli enda bedre dersom du velger en bookmaker som tilbyr ulike betting funksjoner. Teknologien utvikler seg i høy fart, og bettingselskapene følger etter. De beste sidene har blant annet en cash out funksjon hvor du kan betale deg ut underveis i kampen. Denne er svært hendig for å få bedre kontroll dersom du ser at kampen ikke går den veien du trodde. Du får tilbake hele eller deler av din innsats. 

En annen funksjon som er blitt svært populær er oddsbyggeren. Ved hjelp av denne kan du lage dine helt egne tippekuponger. Tidligere var det kun mulig å tippe på et marked per kamp av gangen. Nå kan du spille på flere samtidig. Merk at utvalget av hvilke markeder som er tilgjengelig varierer fra bookmaker til bookmaker. 

Hvordan velge bookmaker? 

Når du skal velge den bookmakeren som passer for deg, er det viktig at gjøre det ut fra din strategi og hva som passer deg. Her burde du vurdere hva du ønsker å oppnå med bettingen og hvilke sporter du ønsker å tippe på. Dersom du er en tennis entusiast, er det ikke noe poeng i å registrere seg hos en bookmaker som ikke har noe særlig utvalg her. 

Gode odds er også viktig. Dette sier tross alt noe om hvor mye du har mulighet til å vinne. Du burde velge en som passer ditt budsjett og dine mål for avkastning. Bettingsider i Norge setter oddsen ut fra flere faktorer. Dette inkluderer sannsynligheten for at et utfall skjer, konkurrentenes priser og drivkrefter for å trekke kunder. Derfor tilbyr noen bettingsider bedre odds enn andre. 

Du burde velge en bookmaker ut fra dine egne forventninger. Kanskje du er en som liker spillifiksjon, hvor du for eksempel er nødt til å fullføre oppdrag for å klatre i nivå. Jo høyere nivå du kommer, desto bedre fordeler får du. Eller kanskje du heller ønsker å få regelmessige bonuser. 

Er betting lovlig? 

I Norge er det Norsk Tipping og Rikstoto som har monopol på all pengespill. Skal du tippe på en bettingside registrert i Norge, med et .no domene (norsk domene), er denne siden nødt til å være utgitt av en av de statlige selskapene. 

Du har likevel lov til å spille på utenlandske tippesider som har domener som ikke er norsk. Sider som for eksempel er registrert med .com eller .eu går ikke under norsk jurisdiksjon. Dermed vil ikke lovene og reglene til den norske stat og Norsk Tipping gjelde for disse sidene. 

Merk at den norske stat likevel prøver å gjøre det vanskelig for deg som spiller å tippe på utenlandske sider. Din norske bank kan sperre dine innskudd og uttak gjort med bankkort eller bankoverføring. Dersom dette skjer vil dine penger være i “limbo”, og det kan ta opptil flere dager før de blir overført tilbake. 

Men fortvil ikke. Det finnes nemlig en rekke løsninger på dette. Du kan for eksempel bruke en e-lommebok som et mellomledd. Din bank vil da ikke kunne se at du har gjort betalinger til bettingsider eller casinoer, og dermed vil de ikke sperre transaksjonene. Virtuelle lommebøker er også noen av de raskeste og sikreste måtene å benytte seg av.  Å spille på kryptocasino er en annen løsning. Dette kan være for eksempel nettcasino som tilbyr betaling med Bitcoin, Litecoin, Ripple og Ethereum. Flere vegrer seg litt for å bruke krypto nettopp fordi konseptet fortsatt er litt ukjent. Men dette er også raske, billige og trygge betalingsmetoder. Videre kan du for eksempel opprette Revolut, som er en sikker mobilbank brukt av millioner av mennesker. 

Svartelistede betting operatører

En rekke nettspillsider havner på svartelisten på grunn av deres tvilsomme og ofte uetiske forretningsmetoder. Vi råder sterkt mot å bruke slike sider. Vår virksomhet prioriterer høyt sikkerheten og tilfredsheten til våre brukere; det er kjernen i vår forretningsfilosofi. Derfor er det viktig for oss å informere og beskytte våre lesere mot slike upålitelige operatører. Alle sider du finner hos oss er pålitelig og trygge.

svartelistede casino

Hvordan kan jeg gjenkjenne trygge betting sider?

Det første du burde se etter er om bettingsiden har lisens og er regulert av for eksempel MGA, UKGC, Spelinspektionen, Curacao eller andre regulatorer. Du kan også sjekke om det det er gitt tilbakemeldinger fra spillere.

Hvordan finner vi til nye sider 

Våre team følger, vurderer og tester alle Nye Casino Sider som kommer på markedet. Hvert eneste år kommer det ut mange nye aktører, og for at de skal komme med i vår liste er de nødt til å være regulert og sette sikkerhet høyt slik at du trygt kan spille der. Vi sjekker også utvalg av sport og markeder, at det blir gitt gode bonuser og at de tilbyr pålitelige betalingsmetoder. Det er også viktig at bettingsiden er brukervennlig, og at du kan spille på mobil og datamaskin. 

Oppsummering av bookmakervurderinger

Det er ikke alltid lett å velge en bookmaker når det finnes så utrolig mange forskjellige. For å gjøre det lettere for deg jobber vi døgnet rundt for å gi deg en oversikt over de beste sidene, og samtidig gi deg en oversikt ut de som er svartelistet. Vi har stort fokus på at alle våre lesere enkelt skal kunne finne operatører som er helt trygge, stabile og har innovative løsninger. 

Det er viktig å velge en en som er pålitelig og har lisens av en europeisk regulator. VI vurderer i tillegg utvalg, at du kan gjøre innskudd og uttak med sikre metoder og at de gir deg gode bonuser. Noen av våre favoritter er Lilibet og Sportaza, som har solide sportslobbyer, med livespill og attraktive bonuser. 

 • Alle våre anbefalte bookmakere er regulerte
 • Vårt team av eksperter har mange års erfaring
 • Vi registrerer oss, gjør innskudd og tester ut alle 
 • Gode bettingsider har anerkjente betalingsmetoder og effektiv kundeservice
 • Seriøse aktører har gode bonuser med overkommelige vilkår
Sara Bøkenes

Sara, en dedikert profesjonell innen betting og casino-industrien, har en imponerende karriere som strekker seg over nesten et tiår. Hennes reise begynte som en dyktig live dealer av Blackjack og Roulette for Evolution, en av bransjens ledende leverandører av live casino-spill. Med en solid bakgrunn i å skape en autentisk og engasjerende spillopplevelse for spillere, etablerte Sara seg raskt som en pålitelig ekspert i feltet. Etter å ha bygget erfaring som live dealer, tok Sara steget over til kundeservicearenaen, der hun betjente spillere hos flere ulike casinoer. Hennes evne til å håndtere utfordrende situasjoner og levere førsteklasses service gjorde henne ettertraktet innen bransjen. Som kundeservice agent utviklet Sara en unik forståelse for kundens behov og spillerens perspektiv, noe som senere ble en uvurderlig ressurs i hennes karriere. Sara har også vist en imponerende allsidighet ved å bevege seg inn i feltet som innholdsskribent og digital markedsfører. Gjennom å kombinere sin ekspertise innen gambling med en sterk skriveferdighet, har hun skapt engasjerende og informative innholdsstykker. Hennes markedsføringsferdigheter har vært avgjørende for å tiltrekke seg og beholde en bred målgruppe. I tillegg har hun utdannelse innen markedsføring fra BI. For tiden fungerer Sara som redaktør på Sikre Betting Sider, hvor hun har ansvaret for å kuratere kvalitetsinnhold og holde leserne oppdatert på de nyeste trendene innen bettingverdenen. I tillegg til sitt redaktøransvar bidrar hun også til flere andre nettsider innen gambling, finans og teknologi, og fortsetter å utvide sitt faglige nedslagsfelt. Saras unike kombinasjon av erfaring som live dealer, kundeservice agent, innholdsskribent og digital markedsfører gir henne en helhetlig forståelse av gamblingbransjen. Hennes lidenskap for bransjen og evne til å tilpasse seg endringer gjør henne til en verdifull ressurs og en respektert skikkelse innenfor sitt felt.