Home » erling braut haaland statistikker
Thomas Groenvold

Erling Haaland statistikk

Det er ingen spillere i moderne tid som har hatt den eksplosive karriereveksten som Erling Braut Haaland. Fra Bryne 2 i 2015 til Manchester City i 2022 har han knust den ene rekorden etter den andre. Dette har gjort Erling Braut Haaland statistikker til imponerende lesing for de som vet hva som ligger bak tallene. 

Hans individuelle utmerkelser er like imponerende som hans bidrag til laget. Å vinne Premier League Gullstøvelen, den europeiske gullskoen, og Gerd Müller-troféet i 2023, har sørget for å gjøre Haalands navn synonymt med målscoringer. I tillegg underbygger hans anerkjennelse som UEFA årets mannlige spiller og som andreplass i Ballon d’Or.

Selv om han har et stykke igjen før han kan måle seg med Cristiano Ronaldo statistikker, så er han uten tvil godt på vei. Videre har han blitt en favoritt blant både bookies og spillere – og ingen er sjokkert over at han er blant de mest populære spillerne for Premier League odds. 

Erling Braut Haaland statistikk for Eliteserien

Det er liten tvil om at Erling Braut Haaland sine statistikker er preget av internasjonale mesterskap – og det meste er knyttet til Bundesliga, men han har også spilt i norsk fotball. Her spilte han i perioden 2015-2019 der han startet på Bryne 2, etterfulgt av Bryne, Molde 2 og Molde. Vi har derfor startet på toppen – og tar en titt på perioden han spilte i Eliteserien. Selv om dette bare var for en begrenset periode, så har han vært å se på fotball odds siden tidlig i 2015.  

Klubb Kamper Målscoringer Gule Kort Røde Kort
Bryne 2 14 18 0 0
Bryne 16 0 0 0
Molde 50 20 3 0

Erling Braut Haaland Statistikk i Bundesliga

Etter en periode i norsk fotball gikk turen videre til Bundesliga hvor han for alvor fikk fart på karrieren sin. Selv om han ikke har vært lenge i noen av klubbene på dette tidspunktet, så har han gjort seg bemerket i alle kampene han har deltatt. Han ble raskt en av de mestscorende spillerne i Bundesliga i denne perioden. Vi ser også klare tegn på at han tar spillet sitt til et nytt nivå når han spiller i tysk fotball. 

Dette var også perioden der Erling Braut Haaland for alvor ble et navn i den internasjonale fotballen. Mange hadde ikke hørt om den unge spilleren fra Norge, og her hjemme var han mest kjent fra perioden i Molde. Han gjorde sin debut i kampen mot FC Augsburg i januar 2020, og hadde scoret en hat-trick allerede etter 23 minutter av kampen. 

Etter den eksplosive starten fulgte en rekke kamper for 2020 sesongen. Haaland ble raskt fryktet i målområdet, og ryktene begynte kjapt å svirre om når en av de store internasjonale klubbene kom til å gi et bud på stjernespilleren. Som vi ser i tabellen nedenfor, var dette første gang i karrieren at Haaland virkelig begynte å herje i topplistene. 

Klubb Kamper Målscoringer Gule Kort Røde Kort
Red Bull Salzburg 27 29 3 0
Borussia Dortmund 89 86 5 0

Haaland på landslaget fra U15 til i dag

Erling Braut Haaland har gått gradene som en spiller på det norske landslaget, og allerede spilt en rekke kamper for det norske landslaget. Han startet i 2015 på Norge U15 og har gått gradene hele veien opp. Selv om Erling Braut Haaland aktivt spiller på landslaget, så har det vært en del rykter den siste perioden.

Han har pådratt seg skader i landskamper, noe som har skapt konflikter mellom det norske landslaget og hans oppdragsgiver hos Manchester City. Det har derfor vært en rekke spørsmål knyttet til hvorvidt han kommer til å fortsette å spille aktivt for landslaget, eller ikke. Nå har riktignok ikke det norske landslaget gjort det spesielt bra, men Erling Braut Haaland har fortsatt fått med seg noen kamper.

Vi har derfor inkludert Erling Braut Haaland statistikk for det norske landslaget frem til nå. Så får vi heller vente i spenning for å se om det blir flere kamper, eller om dette blir slutten på spillet hans på det norske landslaget. 

Lag Kamper Målscoringer
Norge U15 4 4
Norge U16 17 1
Norge U17 5 2
Norge U18 6 6
Norge U19 6 6
Norge U20 5 11
Norge U21 3 0
Norge senior 29 27

Haaland statistikk i Premier League

Selv om Haaland gjorde det knallsterkt i Bundesliga, så er det i Premier League han virkelig har blomstret. Mange hadde forventet at han skulle gå til Manchester United om han skulle over til engelsk fotball, men det var altså erkerival Manchester City som fanget opp nordmannen. Her har han sprengt den ene rekorden etter den andre, og mange forventer at han vil bli den mest scorende spilleren gjennom tidene i den engelske toppserien. 

Allerede nå, etter bare én sesong har hans Premier League statistikk imponert. Han fortsetter å herje på banen, og scorer ett mål etter det andre. Vi blir ikke sjokkert om gutten fra vestlandet til slutt ender opp i samme klasse som Ronaldo, Messi og Zidane. 

Klubb Kamper Målscoringer Gule Kort Røde Kort
Manchester City 75 71 5 0

Haaland statistikker for Champions League

Sist, men ikke minst har Erling Braut Haaland herjet i Champions League med tre forskjellige klubber. Han har spilt det internasjonale mesterskapet med Red Bull Salzburg, Borussia Dortmund og Manchester City, og scoret mål for alle klubbene. Dette er uten tvil det mest spennende mesterskapet å se nordmannen, da han kan konkurrere med verdens beste spillere.

Han har allerede gjort seg bemerket hos bookies, og Champions League betting følger nøye med på prestasjonene hans. Det er nok liten tvil om at Haaland er et navn som vil snakkes om i Champions League i mange år fremover. Så får man bare vente i spenning for å se hvilken klubb han tar ender opp med til slutt. For nå ser Haaland sine Champions League statistikker ut som illustrert nedenfor. 

Klubb Kamper Målscoringer Gule Kort Røde Kort
Red Bull Salzburg 6 8 1 0
Borussia Dortmund 13 15 2 0
Manchester City 16 17 1 0

Oppsummering

Allerede nå er det liten tvil om at statistikker for Erling Braut Haaland vil imponere selv de mest ivrige fansene, og vi har så vidt sett starten. Han har allerede blitt en favoritt hos bettingsidene – og herjet like mye i topplistene hos bookies som han har gjort i de øverste divisjonene av internasjonal fotball. Videre har han i et imponerende tempo slått den ene rekorden etter den andre. Man skulle kanskje tro vi snakket om en erfaren spiller med lang karriere, men i Haaland sitt tilfelle har vi nok bare sett begynnelsen.

Han har allerede spilt for flere eliteklubber enn det mange gjør gjennom karrieren sin, og det er alltid et trinn i riktig retning. Han har allerede vært gjennom klubber som Red Bull Salzburg, Borussia Dortmund og Manchester City, men ferden stopper nok ikke der. Dette er uten tvil en spiller vi kommer til å se mye til i årene som kommer, selv om han allerede har vunnet alt som vinnes kan.

Thomas Groenvold

Thomas, en erfaren økonom med utdannelse fra BI, trives som skribent på Sikrebettingsider. Med en imponerende historie innenfor gambling har han ikke bare dybdekunnskap innen casino og betting, men også bred erfaring fra ulike nisjer. Tidligere samarbeid med diverse bettingselskaper har gitt ham innsikt i bransjen, og hans ekspertise er et resultat av denne varierte bakgrunnen. Thomas har ikke bare en teoretisk forståelse av økonomiske prinsipper, men også en praktisk tilnærming til hvordan de gjelder innen gambling. Hans tidligere roller har involvert tett samarbeid med bettingselskaper, og han har håndtert ulike aspekter av drift og strategisk planlegging. I dag bringer Thomas sin erfaring til Sikrebettingsider, hvor han gir leserne en forståelse for spillmarkedet i Norge gjennom guider, nyheter, veiledninger og anmeldelser. Hans bidrag som en gamblingekspert strekker seg utover det forventede, og han forblir lidenskapelig opptatt av å utforske nye muligheter og trender innenfor gamblingverdenen.