Home » lionel messi statistikk
Thomas Groenvold

I fotballens verden er det få navn som vekker like mye beundring og respekt som Lionel Messi. Fra gatene i Rosario, Argentina, til de blendende lysene på verdens største stadioner, har Messi skapt en ekstraordinær karriere, knust rekorder og skapt en rekke uforglemmelige øyeblikk. Fra Newell’s Old Boys til FC Barcelona – Lionel Messi statistikk er noe å beundre.

Derfor har vi laget en detaljert gjennomgang av karrieren hans og reisen som tok han fra enkle kår i Argentina, til en av de best betalte spillerne i fotball gjennom tidene! 

Oversikt over Lionel messi statistikk

Lionel Messi har herjet på fotballbanen i nærmere 30 år allerede, og vunnet flere mesterskap enn de fleste kan drømme om. Selv om det aller meste av karrieren har foregått i FC Barcelona, har Messi vært populær blant bookies på Champions League betting. Argentineren har lagt bak seg 163 kamper i mesterskapet, noe som har gjort ham til et fast innslag på skjermen i mer enn 15 år. I tabellen nedenfor har vi samlet en oversikt over Lionel Messi statistikk for antall kamper han har spilt i sin profesjonelle karriere. 

Antall kamper Mål Assist Gule kort Gule kort Rødt kort
Totalt 889 721 344 87 2 2

Statistikk fordelt på klubber i karrieren

Noe av det som gjør Lionel Messi statistikk interessant, er det faktum at han helt siden juniornivå har vært en del av FC Barcelona. Han begynte riktignok å spille for Newell’s Old Boys og Grandoli på 90-tallet, men var 21 år i FC Barcelona. Det var først mot slutten av karrieren at Lionel Messi begynte å skifte klubb, og da til andre klubber på samme nivå. Dette gir oss en statistikk som den tabellen nedenfor illustrerer.

Klubb Kamper Mål Assist Gule kort To gule kort Rødt kort
Barcelona C 10 5 n/a n/a n/a n/a
Barcelona B 22 6 n/a n/a n/a n/a
FC Barcelona 778 672 303 81 1
Paris Saint-Germain 75 32 35 1
Inter Miami 14 11 5 1

Lionel Messi statistikk fordelt på mesterskap

La Liga er uten tvil det mesterskapet de fleste er vant til å se Lionel Messi, men han har også spilt internasjonalt med FC Barcelona og PSG. Derfor er det interessant å se hvordan statistikken skiller seg fra andre spillere på samme nivå. Her kan vi trekke frem Cristiano Ronaldo Statistikk som en god sammenligning, og Erling Braut Haaland statistikk for en oppadkommende utfordrer. 

Mesterskap Kamper Mål Assist Gule kort To gule kort Rødt kort
La Liga  443 473 217 53 0 0
Champions League 203 229 49 13 0 0
UEFA Super Cup 5 5 2 0 0 0
Club World Cup 5 5 1 0 0 0
Leagues Cup 7 10 1 1 0 0
US Open Cup 6 1 2 0 0 0
Ligue 1 58 22 31 0 0 0

Landskamper

Lionel Messi har vært et kjent ansikt for FC Barcelona i en årrekke, men han har også vært kaptein for det argentinske landslaget gjennom store deler av sin karriere. Han startet som U20 spiller allerede i 2004, men debuterte raskt på landslaget allerede året etter. Siden den gang viser Lionel Messi statistikk at han har lagt bak seg 196 kamper i argentinske farger. Han har representert hjemlandet i flere ulike mesterskap, inkludert det olympiske laget deres i 2008. 

Lag Kamper Debutert Mål
Argentina 180 2005 106
Argentina U20 16 2004 11
Argentina Olympic 5 2008 2

Det som skiller Lionel Messi statistikk fra en del andre spillere vi har sett på tidligere, er at Latin-Amerika har en rekke regionale mesterskap. Dette har gitt Messi langt flere landskamper enn det vi har sett hos mange andre stjerner. Vi har derfor tatt en nærmere titt på hvor disse kampene har foregått i tabellen nedenfor. 

Mesterskap Kamper Mål Assist Gule kort To gule kort Røde kort
World Cup kvalifikasjoner 65 31 11 1 0 0
International Friendlies 54 49 18 3 0 1
Copa América 34 13 17 3 0 1
World Cup 26 13 8 2 0 0
Artemio Franchi Trophy 1 0 2 0 0 0

Oppsummering

Det er liten tvil om at Lionel Messi har skapt seg en unik karriere innen fotball, og statistikken kan dokumentere dette. Fra folkelige kår i Argentina har fotballspilleren bygget seg en karriere som har gått gjennom noen av de største klubbene i fotballverden. Han har lenge herjet på topplistene og vært en favoritt for spillere på fotball odds i en årrekke. 

Selv om Messi har lagt bak seg et kapittel i europeisk fotball, har han åpnet et nytt i MLS. Mange venter derfor spent  på hva han kan oppnå i USA. Det er David Beckham som orkestrerte overgangen, så mange har et håp om at tiden i Inter Miami vil gjøre MLS mer populær blant europeiske fans – noe som selvfølgelig vil by på en rekke spennende betting muligheter. 

Thomas Groenvold

Thomas, en erfaren økonom med utdannelse fra BI, trives som skribent på Sikrebettingsider. Med en imponerende historie innenfor gambling har han ikke bare dybdekunnskap innen casino og betting, men også bred erfaring fra ulike nisjer. Tidligere samarbeid med diverse bettingselskaper har gitt ham innsikt i bransjen, og hans ekspertise er et resultat av denne varierte bakgrunnen. Thomas har ikke bare en teoretisk forståelse av økonomiske prinsipper, men også en praktisk tilnærming til hvordan de gjelder innen gambling. Hans tidligere roller har involvert tett samarbeid med bettingselskaper, og han har håndtert ulike aspekter av drift og strategisk planlegging. I dag bringer Thomas sin erfaring til Sikrebettingsider, hvor han gir leserne en forståelse for spillmarkedet i Norge gjennom guider, nyheter, veiledninger og anmeldelser. Hans bidrag som en gamblingekspert strekker seg utover det forventede, og han forblir lidenskapelig opptatt av å utforske nye muligheter og trender innenfor gamblingverdenen.