Home » martin odegaard statistikk
Thomas Groenvold

Martin Ødegaard er regnet som en av de mest suksessfulle fotballspillerne fra Norge for øyeblikket, noe som også kommer til syne i statistikk for Martin Ødegaard. Ferden fra Strømsgodset IF til Arsenal FC har inkludert noen av de største klubbene i europeisk fotball. Videre har det gjort han til en favoritt både for Champions League betting – og senere engelsk fotball. 

Midtspilleren fra Drammen har vist sine ferdigheter på banen, noe som er verdt å merke seg for deg som spiller på odds. Han har ikke den samme målstatistikken som den vi ser på Erling Braut Haaland statistikk, men han har spilt en rekke kamper i sin nøkkelposisjon. Derfor har vi tatt en nærmere titt på Martin Ødegaard og hans statistikk så langt i karrieren. 

Statistikk for Martin Ødegaard i Eliteserien

Selv om de fleste tenker på Martin Ødegaard som en spiller hos Real Madrid og Arsenal, så startet han karrieren sin i Strømsgodset IF og den norske Eliteserien. Derfor starter vi fra begynnelsen, og dette er selvfølgelig kapittelet han la bak seg i norsk fotball. Han startet som spiller for Strømsgodset 3 i 2013 og spilte for klubben frem til 2015. Selv om han spilte mer enn 40 kamper i norsk fotball, var han ikke et kjent ansikt for fotball odds på dette tidspunktet. 

Klubb Kamper Målscoringer Gule kort Røde kort
Strømsgodset 3 11 4 n/a n/a
Strømsgodset 2 5 1 n/a n/a
Strømsgodset 23 5 1 0

La Liga statistikk for Martin Ødegaard

Fra Strømsgodset gikk turen videre til Real Madrid Castilla i 2015. Dette er reservelaget til Real Madrid – og den første muligheten Ødegaard fikk på internasjonalt nivå. Selv om han spilte noen kamper i La Liga, så var han på utlån til andre klubber store deler av perioden i Real Madrid. Denne delen av statistikken er derfor litt variabel, men vi har fokusert på kampene i La Liga først. 

Selv om Martin Ødegaard skapte seg et navn som fotballspiller i Spania, gjorde utlån det vanskelig å følge han en periode. Han spilte for juniorlaget til Real Madrid som på tidspunktet var styrt av Zinedine Zidane. Det var her han fikk sin første appearance for Champions League betting som del av troppen til laget. 

Klubb Kamper Målscoringer Gule kort Røde kort
Real Madrid Castilla 62 5 6
Real Madrid 11

Martin Ødegaard i Champions League

Martin Ødegaard startet sin karriere i spansk fotball, men det er Champions League og Premier League vi har blitt vant til å se ham. Når det kommer til Champions League har han representert to ulike klubber i mesterskapet så langt, og spilt syv kamper. Det er først etter ankomsten til Arsenal at han for alvor har fått mye spilletid. 

Derfor er denne tabellen litt begrenset enn så lenge, men det er verdt å merke seg at han spiller i Champions League. Det er riktignok et stykke opp til Cristiano Ronaldo statistikk, men han har kommet lenger enn de fleste spillere på elitenivå verden over. I tabellen nedenfor kan du se statistikk for Martin Ødegaard i Champions League så langt. 

Klubb Kamper Målscoringer Gule kort Røde kort
Arsenal FC 5 2
Real Madrid 2

Ødegaard statistikk i Premier League

Som del av sin profesjonelle karriere har Ødegaard vært gjennom syv ulike klubber så langt, noe som gjør statistikken ganske delt opp. Når det er sagt, så er det liten tvil om at Premier League er den ligaen han har spilt flest kamper for den samme klubben. Her har han vært i Arsenal siden 2021 og spilt både Premier League og Champions League. På Premier League betting har navnet blitt populært både blant bookies og fans.

Mange forventer at dette blir klubben han forblir i en stund fremover, men man vet aldri i den profesjonelle verden av fotball. Derfor har vi tatt en nærmere titt på hvordan han har gjort det i Premier League så langt. Her er det morsomt å trekke frem det faktum at Ødegaard med sitt Arsenal FC flere ganger har pustet Manchester City og Erling Braut Haaland i nakken når det gjelder mesterskap pokalen. Det er ikke ofte vi har to nordmenn som kjemper om å være best i engelsk fotball samtidig.

Klubb Kamper Målscoringer Gule kort Røde kort
Arsenal FC 132 31 10

Martin Ødegaard på landslaget i Norge

En statistikk for Martin Ødegaard som er ganske imponerende, er det faktum at han allerede har rukket å være en del av den norske landslagstroppen i mer enn 10 år. Han debuterte på U15 allerede i 2013 og har siden den gang spilt seg oppover. Han har vært del U16, U17, U21 og det offisielle landslaget. Antall kamper har variert stort, men at han har fått en fast plass på landslaget er det liten tvil om. 

Klubb Kamper Målscoringer Gule kort Røde kort
Norge 55 3 5
Norge U21 18 5
Norge U17 4
Norge U16 6
Norge U15 2

Oppsummering

Ved siden av Erling Braut Haaland, har Martin Ødegaard gjort seg bemerket som en av de mest suksessfulle fotballspillerne fra Norge i internasjonal fotball. Midtspilleren fra Drammen har gått fra Strømsgodset til Arsenal gjennom noen av de største klubbene i europeisk fotball. Selv om han har vært på utlån til flere ulike klubber, har han oppnådd stor suksess som sin nåværende klubb Arsenal. 

Her har han ikke bare oppnådd et rykte som en god spiller, men også fått en plass hos fansen. Når det kommer til betting, har han skapt en rekke spennende statistikker de siste årene, og fått stadig mer spilletid. Dette er uten tvil en spiller som er verdt å få med seg når han for alvor får fart på seg i Premier League. 

Statistikk kan være nyttig for deg som spiller på odds, men gir også et bedre innblikk i den faktiske karrieren til spillerne. Ofte er nyhetsbildet mer preget av skandaler og overskrifter, og derfor fokuserer vi hos SikreBettingSider heller på fakta. Du kan utforske våre statistikker for å bli bedre kjent med noen av de største spillerne i moderne fotball, og favoritter hos bookies.

Thomas Groenvold

Thomas, en erfaren økonom med utdannelse fra BI, trives som skribent på Sikrebettingsider. Med en imponerende historie innenfor gambling har han ikke bare dybdekunnskap innen casino og betting, men også bred erfaring fra ulike nisjer. Tidligere samarbeid med diverse bettingselskaper har gitt ham innsikt i bransjen, og hans ekspertise er et resultat av denne varierte bakgrunnen. Thomas har ikke bare en teoretisk forståelse av økonomiske prinsipper, men også en praktisk tilnærming til hvordan de gjelder innen gambling. Hans tidligere roller har involvert tett samarbeid med bettingselskaper, og han har håndtert ulike aspekter av drift og strategisk planlegging. I dag bringer Thomas sin erfaring til Sikrebettingsider, hvor han gir leserne en forståelse for spillmarkedet i Norge gjennom guider, nyheter, veiledninger og anmeldelser. Hans bidrag som en gamblingekspert strekker seg utover det forventede, og han forblir lidenskapelig opptatt av å utforske nye muligheter og trender innenfor gamblingverdenen.