Home » cristiano ronaldo statistikk
Thomas Groenvold
Cristiano Ronaldo statistikk

Navnet Cristiano Ronaldo har lenge vært assosiert med legendariske prestasjoner på fotballbanen. Portugiseren har vært gjennom noen av de største klubbene – og herjet på tabelltoppene siden han debuterte som profesjonell spiller tidlig på 2000-tallet. 

Når det kommer til prestasjoner, så er det få spillere som kan måle seg med Cristiano Ronaldo. Fra en ydmyk begynnelse til toppen av fotballverden – vi har satt sammen Cristiano Ronaldo statistikk som tar for seg hele karrieren hans. Les videre for å utforske prestasjonene til en av de beste spillerne i moderne fotball!

Generell oversikt over Cristiano Ronaldo statistikk

Med en karriere som strekker seg over mer enn 20 år har Cristiano Ronaldo spilt flere kamper enn de aller fleste. Totalt nærmer han seg 1000 kamper på profesjonelt nivå med noen av de største klubbene på laget. Dette i seg selv er en prestasjon og karrieren hans kan oppsummeres i tabellen nedenfor. 

Antall kamper Mål Assist Gule kort To gule kort Rødt kort
Totalt 974 721 225 126 4 7

Statistikk fordelt på klubber

Noe av det som imponerer mest med karrieren til Cristiano Ronaldo er at han primært har spilt for to klubber. Gjennom det meste av sin profesjonelle karriere har han spilt for Real Madrid og Manchester United. Det er nok disse som har gjort de største inntrykkene på karrieren hans, men han har også spilt for andre klubber. I tabellen nedenfor har vi sett nærmere på karrieren hans fordelt på de fem klubbene han har spilt for på proff nivå.

Klubb Kamper Mål Assist Gule kort To gule kort Rødt kort
Real Madrid 438 450 131 56 2 4
Manchester United 346 145 64 52 2 3
Juventus FC 134 101 22 13 0 1
Sporting CP 31 5 6 1 0 0
Al-Nassr FC 25 20 2 4 0 0

Landskamper

I tillegg til å herje i både Premier League og La Liga har Cristiano Ronaldo også spilt som kaptein for det portugisiske landslaget. Her har han ledet landet til finaler i en rekke mesterskap – og det er nettopp disse kampene som virkelig har satt prikken over i’en i karrieren hans. Selv om det er langt fra like mange kamper i landslagsdrakt som for klubbene, så har han gjort sitt i de viktigste mesterskapene. 

Mesterskap Antall kamper Mål Assist Gule kort To gule kort Rødt kort
Verdensmesterskap 22 8 2 4 0 0
UEFA Europa liga 25 14 9 3 0 0
UEFA Nations League 11 7 2 2 0 0

Cristiano Ronaldo’s statistikker oppsummert

Gjennom en imponerende karriere har Cristiano Ronaldo skapt en karriere de fleste vil huske i lang tid fremover. Fra en beskjeden start i klubben Sporting CP til toppnivå i Manchester United og Real Madrid. Som vi har sett i denne artikkelen er det få andre spillere som kan måle seg med Cristiano Ronaldo statistikk i dag.

Gjennom hele karrieren har han vist en dedikasjon til spillet som bygger på talent, lidenskap og urokkelig vilje til prestasjoner. 

Når det er sagt, så er det ikke bare tallene i seg selv som imponerer oss. Tvert imot har Ronaldo vist en evne til å tilpasse seg ulike lag, turneringer og mesterskap på en ypperlig måte. Det er ikke mange som har hoppet fra én toppklubb til en annen uten at det går utover prestasjoner.

Gjentatte rekorder har blitt satt – og det ser ikke ut til at han har noen intensjon om å gi seg med det første. Vi kan derfor vente spent på hvilken spenning Cristiano Ronaldo har å by på i fremtiden. 

Uansett hvor ferden måtte gå – og hva bettingsidene måtte finne på, så er det liten tvil om at Cristiano Ronaldo blir stående som et levende eksempel på hva elitefotball ser ut som. Han har levert en dominans på et slikt nivå som de aller fleste spillere bare kan drømme om. 

Thomas Groenvold

Thomas, en erfaren økonom med utdannelse fra BI, trives som skribent på Sikrebettingsider. Med en imponerende historie innenfor gambling har han ikke bare dybdekunnskap innen casino og betting, men også bred erfaring fra ulike nisjer. Tidligere samarbeid med diverse bettingselskaper har gitt ham innsikt i bransjen, og hans ekspertise er et resultat av denne varierte bakgrunnen. Thomas har ikke bare en teoretisk forståelse av økonomiske prinsipper, men også en praktisk tilnærming til hvordan de gjelder innen gambling. Hans tidligere roller har involvert tett samarbeid med bettingselskaper, og han har håndtert ulike aspekter av drift og strategisk planlegging. I dag bringer Thomas sin erfaring til Sikrebettingsider, hvor han gir leserne en forståelse for spillmarkedet i Norge gjennom guider, nyheter, veiledninger og anmeldelser. Hans bidrag som en gamblingekspert strekker seg utover det forventede, og han forblir lidenskapelig opptatt av å utforske nye muligheter og trender innenfor gamblingverdenen.