Home » premier league statistikk
Thomas Groenvold
Premier League statistikk

Premier League statistikk strekker seg bare tilbake til 1992, men til tross for dette er mesterskapet en av de mest populære i verden. Her har fans over hele verden sett hvordan noen av de beste spillerne i verden har skapt historiske øyeblikk, utrolige prestasjoner og noen uforglemmelige mål. Det er få land i verden som kan vise til det samme engasjementet for fotball som det England kan. 

Spillere fra hele verden drømmer om å vinne den beryktede Gullstøvelen – prisen som tildeles Premier League toppscorer for hver sesong. Vi har derfor tatt en nærmere titt på statistikk fra den engelske Premier League. Spillerne på disse listene har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene som noen av de beste spillerne i verden, så la oss komme i gang!

Statistikk over toppscorere i Premier League

Premier League tiltrekker seg noen av de største talentene i verden, noe som sørger for en rekke uforglemmelige mål. Når det er sagt, så er det noen spillere som ligger i en liga for selv. Dette er spillere som for alvor har satt sitt avtrykk på ligaen gjennom kamp etter kamp. Mange skulle nok tro at det var navn som Christiano Ronaldo eller Lionel Messi som var Premier League toppscorer, men de dukker ikke opp på tabellen enn gang. Tabellen nedenfor tar for seg historiske toppscorer Premier League siden første avspark i 1992.

Dette er spillerne som har scoret flest mål i Premier League gjennom historien, ikke bare Premier League toppscorer for siste sesongen. Noen av spillerne er nok kjent for publikum, men det dukker også opp trofaste spillere som ikke har vært like kjent i mediene. La oss derfor se nærmere på spillerne som fortjener stående applaus for innsatsen de har lagt ned i britisk fotball.

Plassering Spiller Antall mål
1 Alan Shearer 260
2 Harry Kane 213
3 Wayne Rooney 208
4 Andrew Cole 187
5 Sergio Agüero 184
6 Frank Lampard 177
7 Thierry Henry 175
8 Robbie Fowler 163
9 Jerman Defoe 162
10 Michael Owen 150

Spillere som spilte flest Premier League – Kamper

Det er mer enn bare dedikasjon til spillet som kreves om man skal lykkes med en karriere i Premier League. Her må spillere vise styrke, utholdenhet og konsistens på banen år etter år. Utallige spillere har kommet og gått, men noen har også stått støtt med begge bein plantet godt på gressmatta.

Dette er spillere som har levert prestasjoner på høyeste nivå sesong etter sesong. Som lojale og dedikerte spillere har de ikke bare skrevet seg inn i historiebøkene hos egne klubber, men også som Premier League som mesterskap. I den neste tabellen tar en vi en titt på de spillerne som har spilt flest kamper på profesjonelt nivå i Premier League frem til i dag. 

*Tallene i denne tabellen tar utgangspunkt i Premier League 2022/23 – statistikk og sesong. 

Rangering Spiller Antall kamper Klubb
1 Gareth Barry 652 Aston Villa
2 Ryan Giggs 632 Manchester United
3 James Milner 620 Liverpool
4 Frank Lampard 609 Chelsea
5 David James 572 Liverpool
6 Gary Speed 535 Newcastle United
7 Emile heskey 516 Leicester City
8 Mark Schwarzer 514 Middlesbrough
9 Jamie Carragher 508 Liverpool
10 Phil Neville 505 Manchester United

*vi har tatt utgangspunkt i den klubben de har spilt flest kamper for

Klubbene med flest Premier League seiere

Premier League er en arena der de beste klubbene møtes til oppgjør – noe som har vekket rivalisering, lidenskap og ubegrenset konkurranse. Alle klubbene kjemper om den samme æren, men noen har over tid skilt seg ut i en klasse for seg selv.

Dette er klubber som siden oppstart har levert resultater på høyeste nivå. Derfor er det verdt å legge ekstra prestisje på de klubbene som skiller seg fra resten – og det er nettopp disse vi skal se på i neste tabell. Dette er klubbene som gjennom bemerkelsesverdige trenere, perfeksjon i lagoppstillinger og lang tradisjon har klart å skape unike Premier League statistikker over tid. 

Rangering Klubb Antall seiere
1 Manchester United 727
2 Arsenal 646
3 Chelsea 629
4 Liverpool 628
5 Tottenham Hotspur 520
6 Manchester City 502
7 Everton 426
8 Newcastle 402
9 Aston Villa 372
10 West Ham 346

Se også våre andre statistikker, som:

Klubbene med flest tap i Premier League kamper

Selv om vi gjerne bare snakker om de klubbene som gjør det beste, så må noen ligge på motsatt side av tabellen også. Dette betyr ikke nødvendigvis at klubben har levert dårlig, men heller at de har deltatt i en årrekke. For som alle fotballfans kan kjenne seg igjen i – det følger både oppturer og nedturer i mesterskap.Vi har derfor laget en motsatt tabell som tar for seg de klubbene med flest tap i Premier Leagues historie. Denne er faktisk morsomt lik den med flest mål – så det er liten tvil om at dette er klubber med lang tradisjon for spillet. 

Rangering Klubb Antall tap
1 Everton 433
2 West Ham 428
3 Aston Villa 402
4 Southampton 396
5 Newcastle 393
6 Tottenham Hotspur 383
7 Sunderland 296
8 Manchester City 284
9 Fulham 270
10 Liverpool 270

Statistikk Premier League Oppsummering

Selv om Premier League i sitt nåværende format er en av de yngste ligaene i Europa, så har de stått for noen uforglemmelige øyeblikk. Vi har derfor sett nærmere på Premier League statistikk som inkluderer Toppscorer Premier League 2023 og historisk data.

Når ligaen tiltrekker seg noen av de beste i verden, kan man ikke annet enn å forvente enorme mengder mål og spenning. Dette er også noe av det vi har sett når vi gikk ligaen i sømmene gjennom statistikk. Vi håper du har hatt nytte av disse fascinerende tallene og nå vet litt mer, når du skal spille på Premier League betting odds online. 

Thomas Groenvold

Thomas, en erfaren økonom med utdannelse fra BI, trives som skribent på Sikrebettingsider. Med en imponerende historie innenfor gambling har han ikke bare dybdekunnskap innen casino og betting, men også bred erfaring fra ulike nisjer. Tidligere samarbeid med diverse bettingselskaper har gitt ham innsikt i bransjen, og hans ekspertise er et resultat av denne varierte bakgrunnen. Thomas har ikke bare en teoretisk forståelse av økonomiske prinsipper, men også en praktisk tilnærming til hvordan de gjelder innen gambling. Hans tidligere roller har involvert tett samarbeid med bettingselskaper, og han har håndtert ulike aspekter av drift og strategisk planlegging. I dag bringer Thomas sin erfaring til Sikrebettingsider, hvor han gir leserne en forståelse for spillmarkedet i Norge gjennom guider, nyheter, veiledninger og anmeldelser. Hans bidrag som en gamblingekspert strekker seg utover det forventede, og han forblir lidenskapelig opptatt av å utforske nye muligheter og trender innenfor gamblingverdenen.