Home » kylian mbappe statistikk
Thomas Groenvold

Kylian Mbappé har raskt etablert seg som et av de beste talentene i moderne fotball. Fra sine tidlige dager hos AS Monaco til hans nåværende rolle som en nøkkelspiller for Paris Saint-Germain og det franske landslaget, har Mbappés karriere vært preget av eksepsjonell fart, uovertruffen målteft og en bemerkelsesverdig evne til å påvirke kamper. Derfor har vi tatt en nærmere titt på statistikk for Kylian Mbappé og hvordan karrieren hans har utformet seg så langt. 

Mbappés reise fra et lovende ungdomstalent til en verdensklasse spiller er ikke bare et bevis på hans personlige dyktighet, men også om den moderne fotballens utvikling. Så uansett om du vil spille på Ligue 1 odds eller se Mbappé for Champions League betting, har vi samlet alt du trenger av nøkkelinformasjon. Ta en titt på karrieren hans i tall, så kan man raskt få et inntrykk av hvorfor dette har blitt et navn det snakkes om verden over.

Klubb statistikk for Kylian Mbappé 

Kylian Mbappé sin imponerende karriere på klubbnivå har vært et vitne om hans ekstraordinære talent og målscoring ferdigheter. Hans reise gjennom toppklubbene i fransk fotball demonstrerer hans evne til å prestere på høyeste nivå. Karrieren startet i 2015 som del av AS Monaco II – reservelaget til laget. 

Deretter skjøt Mbappés karriere fart når han tok steget opp til AS Monaco, hvor han raskt etablerte seg som en av Europas mest lovende unge spillere. Hans tid i Monaco var preget av bemerkelsesverdige prestasjoner som bidro til klubbens suksess både nasjonalt og internasjonalt.

I 2018 ble Mbappé lånt ut til Paris Saint-Germain, før han etter kort tid meldte overgang til klubben. Hos PSG har han blitt en av de mest fryktede angriperne i verden og spilt en nøkkelrolle i klubbens innenlandske og europeiske kampanjer. På lik linje med Erling Braut Haaland statistikk har Mbappé på rekordtid blitt en av de mestscorende spillerne i verden. 

Klubb Kamper Mål Periode Liga
Monaco II 12 4 2015 – 2017 CFA
AS Monaco 41 16 2016 – 2018 Ligue 1
Paris Saint-Germain 193 167 2018 – nå Ligue 1

Mbappé Statistikk for Champions League

Kylian Mbappé har gjort seg bemerket som en av de mest dynamiske og effektive angriperne i UEFA Champions League. Hans prestasjoner i Champions League turneringen har ikke bare bidratt til Paris Saint-Germain sin suksess, men også forsterket hans rykte som en av verdens fremste fotballspillere. 

På rekordtid har Mbappé blitt et navn som knyttes til mål og seier i Champions League statistikken. Selv om han har et stykke igjen før han tar igjen Cristiano Ronaldo statistikk, så har han fått en sterk start. Her følger en gjennomgang av Mbappés statistikk i Champions League.

Klubb Kamper Mål Assist Gule kort Røde kort
AS Monaco 9 6 26 4
Paris Saint-Germain 58 37

Statistikk for Mbappé på landslaget

I tillegg til imponerende prestasjoner for AS Monaco og PSG, har Mbappé også fått en fast plass på det franske landslaget. Her tok han over kapteinsbindet i 2017 og har siden den gang ledet Frankrike i 75 kamper på internasjonalt nivå. Han har allerede ledet Frankrike i flere store mesterskap, og rukket å være med på de aller fleste store.

Som en av de beste spillerne i verden har han vist stort engasjement for det franske laget, og viser imponerende samspill med andre spillere. Dette har gjort ham populær både hos bookies og fans, og han har for lengst etablert seg som en av de viktigste spillerne på laget. Nedenfor ser du en oversikt over prestasjoner for landslaget. 

Mesterskap Kamper Mål Gule kort Røde kort
International Friendlies 17 9 1
UEFA Nations League 15 7 1
VM 14 12 2
UEFA Euro Kvalifikasjon 13 12 2
VM kvalik 12 6
Europamesterskap 4

Statistikk for Mbappé i Ligue 1

Helt siden starten har Mbappé vært en del av kjernen i fransk fotball. Han startet sin profesjonelle karriere på reservelaget til Monaco, før han i 2017 ble lånt ut til PSG. Når kontrakten gikk ut ble det store spekulasjoner i hvor han skulle videre – særlig da han tidligere har uttalt at hans drøm var å spille for Real Madrid. Mange Madrid fans ble nok dypt skuffet når nyheten kom om at han ble værende i Ligue 1 og Paris Saint-Germain. 

Dette kom i samme periode som PSG samlet flere enorme talenter fra internasjonal fotball. Blant annet var Lionel Messi innom klubben før han gikk videre til Inter Miami. Vi har en egen Lionel Messi statistikk for deg som vil se mer på dette. Vi har også en Ligue 1 statistikk for deg som vil bli bedre kjent med fransk fotball før vi hopper inn i tallene. 

Sesong Klubb Kamper Mål
23/24 Saint Paris-Germain 17 19
22/23 Saint Paris-Germain 34 29
21/22 Saint Paris-Germain 35 28
20/21 Saint Paris-Germain 31 27
19/20 Saint Paris-Germain 20 18
18/19 Saint Paris-Germain 29 33
17/18 Saint Paris-Germain 27 13
17/18 AS Monaco 1
16/17 AS Monaco 29 15
16/17 AS Monaco 2 2
15/16 AS Monaco 11 1

Oppsummering

Det er liten tvil om at Kylian Mbappé har gått fra å være en fransk spiller i toppdivisjonen til å bli en av de største fotballspillerne i moderne fotball. På rekordtid har han gjort seg internasjonalt kjent som en av de beste i sin posisjon, og han har trukket både AS Monaco og PSG til topps i den franske divisjonen. Videre har han gjort seg bemerket i Champions League, samt på vegne av landslaget i Frankrike.

Den eneste ligaen vi savner å se han er Premier League, men etterhvert som PSG kontrakten hans går ut i 2028 kan det fortsatt være muligheter for dette. Ingen vet hvor turen går etter oppholdet i PSG, selv om den unge spilleren har vist en forkjærlighet til fransk fotball. Med over 286 kamper spilt i Ligue 1 skal det vel mye til for at han ønsker å skifte beite med det første, men vi kan alltid håpe for spenningens skyld. For nå, må spillere som vil satse odds på den unge spilleren forholde seg til Ligue 1 betting – eller følge med når han dukker opp i Champions League. 

Det er også verdt å merke seg at han vil bli å se i EM 2024 – da Frankrike har kvalifisert til mesterskapet, og Mbappé holder kapteinsbindet for laget. Her vil han spille mot en rekke andre verdensstjerner, men dessverre ingen av våre norske spillere i dette årets mesterskap.

Thomas Groenvold

Thomas, en erfaren økonom med utdannelse fra BI, trives som skribent på Sikrebettingsider. Med en imponerende historie innenfor gambling har han ikke bare dybdekunnskap innen casino og betting, men også bred erfaring fra ulike nisjer. Tidligere samarbeid med diverse bettingselskaper har gitt ham innsikt i bransjen, og hans ekspertise er et resultat av denne varierte bakgrunnen. Thomas har ikke bare en teoretisk forståelse av økonomiske prinsipper, men også en praktisk tilnærming til hvordan de gjelder innen gambling. Hans tidligere roller har involvert tett samarbeid med bettingselskaper, og han har håndtert ulike aspekter av drift og strategisk planlegging. I dag bringer Thomas sin erfaring til Sikrebettingsider, hvor han gir leserne en forståelse for spillmarkedet i Norge gjennom guider, nyheter, veiledninger og anmeldelser. Hans bidrag som en gamblingekspert strekker seg utover det forventede, og han forblir lidenskapelig opptatt av å utforske nye muligheter og trender innenfor gamblingverdenen.