Home » eliteserien statistikk
Thomas Groenvold
eliteserien statistikk

Sol, snø, regn og storm – Eliteserien har levert noen av de beste fotball øyeblikkene på norske skjermer. Siden starten i 1937 har den norske eliteserien skapt noen av de største talentene i norsk fotball. Mange av disse har gått videre til å spille internasjonalt, men det er verdt å huske de som sesong etter sesong har levert på hjemmebane i byene våre. Dette er spillere som mestrer styrke, strategi og teknikk på et langt høyere nivå enn de aller fleste. 

Når det kommer til toppscorere i Eliteserien, så er dette langt mer enn bare målrøvere. Dette er spillere som har mestret spillet til fingertuppene og vist en dedikasjon uten like. Mange av scoringene deres er ikke bare et tall i statistikken, men er uforglemmelige øyeblikk som snakkes om i lang tid etterpå.

På denne siden har vi gravd videre i Eliteserie statistikk for å finne frem til de beste av de beste. Vi har samlet statistikk som gir et innblikk i hvorfor noen av disse spillerne for alltid har skrevet seg inn i minnet til fansen. Videre ser vi på hvilke klubber som sesong etter sesong leverer det de lover – nemlig fotball i verdensklasse. Selv om tidligere prestasjoner ikke er noen garanti for fremtiden, så kan statistikk være et nyttig verktøy for deg som spiller odds på bettingsider

Statistikk for Spillere med flest spilte kamper i Eliteserien

Å komme opp på eliteserie-nivå er seg bragd i seg selv, men noen spillere har trukket det lenger enn de fleste. Dette er spillere som kamp etter kamp, sesong etter sesong har returnert til det øverste nivået av norsk fotball. Spillerne har ikke bare gitt en trygghet til laget med sin kontinuerlige tilstedeværelse, men også skapt seg en varig plass i hjertet til fansen. 

I den første tabellen vår tar vi en titt på de spillerne som har spilt flest kamper i den norske Eliteserien gjennom tidene. Dette er det vi kan kalle toppen av kransekaka når det kommer til Eliteserien statistikker. 

Rangering Spiller Klubb Aktive år Kamper spilt
1 Daniel Berg Hestad Molde 1993 – 2016 473
2 Morten Berre VIF 1996 – 2015 452
3 Frode Kippe Lillestrøm 1997 – 2019 441
4 Roar Strand Rosenborg 1989 – 2010 439
5 Øyvind Storflor Strømsgodset 1999 – 2019 421
6 Steffen Hagen Odd 2006 – nå 415
7 Espen Hoff Start 1999 – 2016 406
8 Erling Knudtzon Molde 2007 – nå 395
9 Christer Basma Rosenborg 1993 – 2008 350
10 Håkon Opdal Brann 2002 – 2021 347

Statistikk for Toppscorere i Eliteserien gjennom tidene

Det er ingen tvil om at et fotballag består av en rekke ulike talenter, men noen spillere har en tendens til å stjele rampelyset hos fansen. Vi snakker selvfølgelig om spillerne som setter ballen i nettet gang på gang, kamp etter kamp. Gjennom Eliteseriens snart 100 år lange historie er det en håndfull spillere som har skilt seg fra resten gjennom sine vanvittige prestasjoner. Dette er spillere som har vist en unik evne til å få plassert ballen i nettet uansett hvem som står i deres vei. 

I den neste tabellen vår skal vi derfor ta en titt på de mestscorende spillerne i Eliteserien gjennom historien. Dette er ikke bare Eliteseriens toppscorere, men også Norges mestscorende spillere. Fra legendariske spillere i den spede begynnnelse til moderne superstjerner. Eliteserien har sett litt av hvert – og dette er spillerne som har skapt de mest uforglemmelige øyeblikkene. 

*Tabellen tar utgangspunkt i tall fra Eliteserien i fotball for menn 2023 – statistikk

Rangering Spiller Mål Kamper spilt
1 Sigurd Rushfeldt 172 296
2 Harald Martin Brattbakk 166 255
3 Petter Belsvik 159 292
4 Odd Iversen 158 225
5 Per Kristoffersen 146 194
6 Frode Johnsen 132 301
7 Arne Pedersen 120 217
8/9 (delt plassering) Thorstein Helstad 116 234
8/9 (delt plassering) Bengt Sæternes 116 272
10 Jostein Flo 112 213

Klubbene med flest gull i Eliteserien

Selv om det gjerne er spillerne som høster både ris og ros i fotballverden, så er det vanskelig å komme unna det faktum at fotball er en lagsport. Suksess er derfor like mye et produkt av lagets innsats gjennom dedikerte trenere, sponsorer og trening. Her er det noen klubber som gjennom årene har vist en kontinuerlig evne til å heve seg over sine rivaler, utvikle spillere og høste trofeer. 

Vi avslutter derfor med vår mest prestisjefylte tabell – nemlig den som viser klubbene som har vunnet Eliteserien flest ganger. Dette er uten tvil den gjeveste tittelen, men også den det ligger mest arbeid bak. Her er tabellen som viser Eliteserien statistikk over mestvinnende klubbene:

Rangering Klubb Antall titler
1 Rosenborg 26
2 Fredrikstad 9
3 Viking 8
4 Molde 5
5 Lillestrøm 5
6 Vålerenga 5
7 Brann 3
8 Larvik Turn 3
9 Lyn 2
10 Bodø/Glimt 2

Eliteserien i fotball for menn 2023 – statistikk oppsummert

Eliteserien har siden avspark for snart 100 år siden skapt noen av de største øyeblikkene i norsk idrett. Dette er arenaen der de beste av de beste møtes til kamp sesong etter sesong. Når det er sagt, så er det noen spillere og klubber som har gjort seg mer bemerket enn andre. Disse har ikke bare deltatt, men de har vunnet – gang på gang. Vi har derfor tatt en nærmere titt på tabellene bak eliteserien i Norge og gravd frem noen spennende Eliteserien statistikker for deg. Her har vi sett på toppscorere i eliteserien, klubbene som har vunnet flest titler og mer. 

Det er ingen tvil om at Eliteserien er langt mer enn bare en fotballturnering. Dette er en detaljert del av norsk idrettshistorie – og noe fans snakker om generasjon etter generasjon. Vi håper du har funnet noe nyttig i våre tabeller – og venter i spenning på hva norsk fotball kan bringe neste gang. 

Thomas Groenvold

Thomas, en erfaren økonom med utdannelse fra BI, trives som skribent på Sikrebettingsider. Med en imponerende historie innenfor gambling har han ikke bare dybdekunnskap innen casino og betting, men også bred erfaring fra ulike nisjer. Tidligere samarbeid med diverse bettingselskaper har gitt ham innsikt i bransjen, og hans ekspertise er et resultat av denne varierte bakgrunnen. Thomas har ikke bare en teoretisk forståelse av økonomiske prinsipper, men også en praktisk tilnærming til hvordan de gjelder innen gambling. Hans tidligere roller har involvert tett samarbeid med bettingselskaper, og han har håndtert ulike aspekter av drift og strategisk planlegging. I dag bringer Thomas sin erfaring til Sikrebettingsider, hvor han gir leserne en forståelse for spillmarkedet i Norge gjennom guider, nyheter, veiledninger og anmeldelser. Hans bidrag som en gamblingekspert strekker seg utover det forventede, og han forblir lidenskapelig opptatt av å utforske nye muligheter og trender innenfor gamblingverdenen.