Home » sportsnyheter » 2 x bo pa pallen pa herrenes sprint

2 X Bø på pallen på herrenes sprint

Ståle Halvardsen

Det ble fullklaff for brødrene Bø på dagens sprint i skiskyting; Johannes gikk inn til sitt andre gull i lekene, mens Tarjei på bronseplass tok sin første individuelle OL-medalje.

Johannes Thingnes Bø leverte nok et kjempeløp på dagens sprint. Det ble med én bom på den stående skytingen, og når de største rivalene også pådro seg en strafferunde ble det raskt klart at ingen var i stand til å true førsteplassen. I sporet var han nok en gang overlegen, hvor han på 10 km var hele 25 sekunder raskere enn nestemann, Quentin Fillon Maillet.

Den franske gullvinneren fra normaldistansen pådro seg en bom allerede på liggende, men etter fullt hus på stående var han på full fart mot en ny medalje. På sisterunden var han faktisk raskere enn Thingnes Bø, men med nesten et halvt minutt å ta igjen fra standplass var det aldri noen tvil om at sølv var det beste Fillon Maillet kunne håpe på.

Med tidlig startnummer hadde russeren Tsvetkov levert et meget bra løp, og med to fulle hus lå han bra an til å kapre en bronsemedalje. Noen minutter senere kom Tarjei Bø, som med både god skyting og høy fart i sporet steg fram som ny medaljekandidat. En bom på stående gjorde at det ble spennende, men med en sterk sisterunde klarte storebror Bø å hente inn syv sekunder og i mål snek han seg rett under to sekunder foran Tsvetkov.

Gullet kunne ingen gjøre noe med, men med flere gode løpere igjen på startstreken ble det nervøs venting for Tarjei som fortsatt sto i fare for å bli dyttet ned fra pallen. Svenske Sebastian Samuelsson dukket opp som den siste reelle utfordreren, og etter en tidlig bom på liggende hentet han seg inn med fullt hus på stående og lå knappe fire sekunder bak nordmannen før sisterunden. Her hadde ‘Sebbe’ derimot lite å stille opp med mot Bø, og når han gikk i mål 14 sekunder bak kunne brødrene Bø omfavne hverandre og juble for dobbel medaljefangst.

Johannes Thingnes Bø fortsetter med det sitt eventyrlige OL, som til nå har blitt premiert med to gull og én bronse. Storebror Tarjei har ikke vært mye dårligere med gull og bronse, men denne medaljen vil smake ekstra godt ettersom det er hans første individuelle OL-medalje noensinne. Det er heller ikke første gang at brødrene deler pallen i et individuelt renn i mesterskap: også på VM-sprinten i Kontiolahti i 2015 ble det gull og bronse på Bø-familien.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.