Home » Blog » 2 x bo pa pallen pa herrenes sprint

2 X Bø på pallen på herrenes sprint

Ståle Hansen

Det ble fullklaff for brødrene Bø på dagens sprint i skiskyting; Johannes gikk inn til sitt andre gull i lekene, mens Tarjei på bronseplass tok sin første individuelle OL-medalje.

Johannes Thingnes Bø leverte nok et kjempeløp på dagens sprint. Det ble med én bom på den stående skytingen, og når de største rivalene også pådro seg en strafferunde ble det raskt klart at ingen var i stand til å true førsteplassen. I sporet var han nok en gang overlegen, hvor han på 10 km var hele 25 sekunder raskere enn nestemann, Quentin Fillon Maillet.

Den franske gullvinneren fra normaldistansen pådro seg en bom allerede på liggende, men etter fullt hus på stående var han på full fart mot en ny medalje. På sisterunden var han faktisk raskere enn Thingnes Bø, men med nesten et halvt minutt å ta igjen fra standplass var det aldri noen tvil om at sølv var det beste Fillon Maillet kunne håpe på.

Med tidlig startnummer hadde russeren Tsvetkov levert et meget bra løp, og med to fulle hus lå han bra an til å kapre en bronsemedalje. Noen minutter senere kom Tarjei Bø, som med både god skyting og høy fart i sporet steg fram som ny medaljekandidat. En bom på stående gjorde at det ble spennende, men med en sterk sisterunde klarte storebror Bø å hente inn syv sekunder og i mål snek han seg rett under to sekunder foran Tsvetkov.

Gullet kunne ingen gjøre noe med, men med flere gode løpere igjen på startstreken ble det nervøs venting for Tarjei som fortsatt sto i fare for å bli dyttet ned fra pallen. Svenske Sebastian Samuelsson dukket opp som den siste reelle utfordreren, og etter en tidlig bom på liggende hentet han seg inn med fullt hus på stående og lå knappe fire sekunder bak nordmannen før sisterunden. Her hadde ‘Sebbe’ derimot lite å stille opp med mot Bø, og når han gikk i mål 14 sekunder bak kunne brødrene Bø omfavne hverandre og juble for dobbel medaljefangst.

Johannes Thingnes Bø fortsetter med det sitt eventyrlige OL, som til nå har blitt premiert med to gull og én bronse. Storebror Tarjei har ikke vært mye dårligere med gull og bronse, men denne medaljen vil smake ekstra godt ettersom det er hans første individuelle OL-medalje noensinne. Det er heller ikke første gang at brødrene deler pallen i et individuelt renn i mesterskap: også på VM-sprinten i Kontiolahti i 2015 ble det gull og bronse på Bø-familien.

Ståle Hansen
Ståle Hansen