Home » sportsnyheter » hjemmehapet ash barty til topps i melbourne

Hjemmehåpet Ash Barty til topps i Melbourne

Ståle Halvardsen

Etter over 40 års venting kunne endelig hjemmefansen juble for en finaleseier på singelsiden i Australian Open, etter at verdensener Ashleigh Barty slo Danielle Collins i strake sett.

Australske Ashleigh Barty hadde allerede to Grand Slam-titler under beltet, men en triumf på hjemmebane i Australian Open manglet fortsatt på hennes imponerende CV. For første gang i karrieren hadde hun klart å spille seg til en finale på hjemmebane, og etter en overbevisende vei til finalen var hun storfavoritt hos bookmakerne.

På motsatt side av nettet ventet den fremadstormende amerikaneren Danielle Collins, som selv var klar for sin aller første finale i en Grand Slam.

Begge spillere viste styrke på egen serve i starten, før amerikaneren begynte å legge sin motstander under press. I det femte gamet hadde amerikaneren en sjelden mulighet til å bryte Bartys serve, men klarte ikke å utnytte sjansen.

Det skulle vise seg å bli kostbart, for allerede i påfølgende game svarte Barty med samme mynt, men i motsetning til for Collins endte det med brudd og ledelse for verdenseneren. Hun tapte bare ett poeng i sine neste to servegame, og det første settet var dermed i boks for favoritten på en knapp halvtime.

Et patriotisk hjemmepublikum på Rod Laver Arena forventet nok nå at deres spiller skulle sette inn nådestøtet, men i stedet var det amerikaneren som slo voldsomt tilbake i starten av sett nummer to.

Ved hjelp av en solid forehand var hun ofte i stand til å styre ballvekslingene, og utrolig nok jobbet hun seg fram til to servebrudd og en 5-1 ledelse. Det hele lå an til å gå til et tredje og avgjørende sett, men Ashleigh Barty hadde ingen lyst til å tape sitt første sett i turneringen.

Collins hadde mulighet til å serve inn utligningen ved to anledninger, men begge ganger svarte Barty mesterlig og klarte å kjempe seg tilbake til 5-5. Med nervene i høyspenn gikk det hele til et tiebreak, og her var det ikke lenger noen tvil om hvor trofeet ville gå.

Barty var nådeløs og skaffet seg tidlig en luke på 4-0, og herfra og inn var det lite Collins kunne gjøre for å hente seg inn. Barty avsluttet det hele med sin 30. vinner i matchen, og med solide 7-2 i tiebreaket kunne hun endelig strekke hendene i været og juble for sin første Grand Slam-tittel på hjemmebane.

Australia har hatt lite suksess på singelsiden i sin egen turnering de siste årene. Kun én gang tidligere på 2000-tallet hadde en australsk spiller vært i finalen i Melbourne, og sist gang hjemmefansen kunne feire en australsk tittel var helt tilbake i 1978.

Verdens beste kvinnelige tennisspiller skulle derimot endelig sørge for å forsvare sitt favorittstempel. Gjennom hele turneringen har hun vært overlegen, hvor hun vant samtlige kamper uten å tape et eneste sett.

Det har rett og slett vært en oppvisning i tennis fra den australske stjernen, som med triumfen har klart å oppfylle sin drøm — å vinne en Grand Slam på hjemmebane. 

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.