Home » sportsnyheter » de norske langrennsdamene kom til kort pa stafetten

De norske langrennsdamene kom til kort på stafetten

Ståle Halvardsen

Det norske laget klarte ikke å henge med når medaljene skulle avgjøres på kvinnenes stafett, og måtte til slutt nøye seg med en 5. plass.

Gullet gikk til den russiske olympiske komité, foran den store overraskelsen Tyskland. Det ble spurtduell om bronsen mellom Sverige og Finland, en fight svenskene gikk seirende ut av. Norges ankerkvinne Ragnhild Haga var ikke stand til å svare når rykket ble satt inn like før mål, og for tredje gang på de siste fem OL-stafettene gikk Norge inn til 5. plass.

På forhånd var Norge ikke blant de største medaljekandidatene, og ting ble ikke noe enklere når Tiril Udnes Weng gikk i bakken på den første etappen. På dette tidspunktet hadde det russiske laget allerede skaffet seg en luke i front, med en gruppe på syv nasjoner jagende bak. Med Wengs fall kom Norge enda mer bakpå, og ved første veksling ble Therese Johaug sendt ut med 27,5 sekunder å ta igjen.

Ikke overraskende gikk Johaug raskest av alle på den andre etappen, men hun var ikke i stand til å knappe inn så mye som man kanskje kunne forvente. I front gikk nemlig tyske Katharina Henning et fantomløp, og sørget med det for at det var Tyskland som gikk ut i ledelse etter den andre vekslingen. Det russiske laget fulgte 4 sekunder etter, mens Johaug hadde gått Norge opp til tredjeplass snaue 23 sekunder bak.

Tyskerne fortsatte å imponere på den tredje etappen, hvor Victoria Carl med gode ski var i stand til å skli inn forspranget som Tatiana Sorina skaffet seg i stigningene. For Norge gikk Helene Marie Fossesholm en meget sterk etappe, og ved siste veksling var de nå bare 15 sekunder bak Tyskland. For Sverige og Frida Karlsson ble avslutningen på etappen dramatisk, hvor hun gikk tom og tapte hele 20 sekunder til Norge og Finland.

På den siste etappen fikk tyskerne det tyngre, og det russiske laget lot seg ikke be to ganger. Med under en halv runde igjen dro Stepanova i fra og avgjorde stafetten, mens Tyskland og Krehl fightet hardt for å holde seg på andreplass. Jonna Sundling gjorde en fantastisk jobb med å hente inn det som Karlsson tapte, og bak en sliten tysker kom nå både Sverige, Finland og Norge i full fart.

Den russiske olympiske komité gikk i mål i ensom majestet, men bak dem ble det en dramatisk kamp om medaljene. Krehl gjorde en fantastisk jobb med å holde unna for forfølgerne, og sikret Tyskland en særdeles overraskende sølvmedalje. Like bak ble det spurt mellom Sundling og Pärmäkoski, en duell som gullvinneren fra sprinten avgjorde til svenskenes fordel. Haga klarte ikke å holde følge med sine nordiske rivaler da de satte inn støtet, og gikk slukøret i mål til norsk 5. plass.

Gullet er det første som den russiske olympiske komité har tatt på en damestafett siden 2006. Tyskland har med sin utrolige prestasjon nå tatt medalje i fire av dem siste stafettene i OL på damesiden, mens Sverige har både gull, sølv og bronse fra de tre siste.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.