Home » sportsnyheter » engebraten overrasket med bronse pa 5000 meter

Engebråten overrasket med bronse på 5000-meter

Ståle Halvardsen

Norske Hallgeir Engebråten slo til med sitt livs løp på skøytebanen i Beijing, og kronet det hele med en overraskende bronsemedalje.

22-åringen er OL-debutant, og gikk offensivt til verks i sitt aller første løp. Nordmannen gikk allerede i tredje par mot russeren Trofimov, og han fant tidlig en god flyt. Han leverte særdeles jevne rundetider, hvor så godt som alle lå rett over 29 blank.

Ved hjelp av sin parkamerat ble det pushet på i et veldig bra tempo, og med en sisterunde på 29.67 endte han med en sluttid på sterke 6.09.88, som bare var 0.12 sekunder bak den olympiske rekorden til legenden Sven Kramer fra 2018.

Nordmannen hadde med det satt personlig beste på distansen, og samtidig lagt lista for resten av feltet. Regjerende europamester Patrick Roest var den eneste som klarte å snike seg foran Engebråten i løpet av de neste seks parene. Til tross for en svak avslutning hadde nederlenderen nok å gå på, som gikk foran med 0.57 sekunder og inn til ny olympisk rekord.

Med bare ett par igjen begynte en medalje å se mer og mer sannsynlig ut for Engebråten, hvor den svenske gullfavoritten og verdensrekorholderen Nils van der Poel gikk mot belgiske Bart Swings. Sistnevnte måtte gi slipp halvveis, mens svensken jaget på videre for fullt mot gullet. I løpet av de tre siste rundene hentet han inn et forsprang på over to sekunder på mesterlig vis, og gikk inn til gull og nok en olympisk rekord – 6.08.84.

5000-meteren endte dermed i full jubel for våre svenske naboer, men gleden var nok minst like stor i den norske leiren for det som mange regner som en sensasjonell bronsemedalje.

Etter løpet uttalte hovedpersonen selv at det var en drøm som var gått i oppfyllelse, og fikk velfortjent hyllest fra både trenere og eksperter etter det som rett og slett var et fantastisk løp. Iblant kan bronse kjennes like godt som gull.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.