Home » sportsnyheter » etterlengtet medalje til aamodt kilde etter bronse i super g

Etterlengtet medalje til Aamodt Kilde etter bronse i Super-G

Ståle Halvardsen

Alexander Aamodt Kilde slo tilbake etter skuffelsen i utforrennet ved å kjøre ned til en bronsemedalje i Super-G.

 Nordmannen har med det endelig tatt sin aller første mesterskapsmedalje, på sitt 19. forsøk. Han har vunnet hele seks renn i verdenscupen denne sesongen, men han har ikke klart å vise den samme suverene formen i OL.

I dagens renn satte han standarden tidlig, og verdenscuplederen i Super-G kjørte på fra toppen og tidene lyste grønt hele veien ned til fordel nordmannen. Til slutt kom han ned til tiden 1.20.36, som var sekundet foran nestemann. Det la tidlig listen som et mulig medaljeløp, som ingen av de neste utøverne var i stand til å matche.

Noen starter senere kom den virkelig store testen i form av den regjerende olympiske mesteren, bookmakernes favoritt, og Kildes nærmeste utfordrer i verdenscupen, Matthias Mayer. Østerrikeren lå bak for det meste av løpet, men han hadde et ekstra gir å sette inn på den siste delen og med en utrolig sterk avslutning kom han i mål snaue fire hundredeler foran Kilde. Nordmannen måtte dermed innse at nok en gulldrøm var knust, og etter at også amerikaneren Cochran-Siegle kjørte inn foran var spørsmålet nå om også medaljen skulle ryke.

De største utfordrerne i henhold til verdenscuplisten, utforvinner Beat Feuz og Raphael Hasser, kjørte derimot begge ut, noe som gjorde at Kilde sakte men sikkert kunne puste lettet ut. Tredjeplassen var nå ikke lenger truet, og den norske alpintstjernen kunne endelig feire at en etterlengtet mesterskapsmedalje var i boks.

Nordmannen har vært løperen å slå denne sesongen i fartsdisiplinene, hvor han med sine totalt seks seire leder verdenscupen i både utfor og Super-G. Med tanke på suksessen han har hatt så langt var nok forventningene større enn det som har blitt vist i løypene i Kina, særlig i utfor hvor det hele endte med en skuffende 5. plass. I en sport med små marginer er det derimot ikke bare å komme til et OL og plukke gull – Kilde er nok uansett glad for at en medalje nå endelig har funnet sin plass i premieskapet.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.