Home » Blog » etterlengtet medalje til aamodt kilde etter bronse i super g

Etterlengtet medalje til Aamodt Kilde etter bronse i Super-G

Ståle Hansen

Alexander Aamodt Kilde slo tilbake etter skuffelsen i utforrennet ved å kjøre ned til en bronsemedalje i Super-G.

 Nordmannen har med det endelig tatt sin aller første mesterskapsmedalje, på sitt 19. forsøk. Han har vunnet hele seks renn i verdenscupen denne sesongen, men han har ikke klart å vise den samme suverene formen i OL.

I dagens renn satte han standarden tidlig, og verdenscuplederen i Super-G kjørte på fra toppen og tidene lyste grønt hele veien ned til fordel nordmannen. Til slutt kom han ned til tiden 1.20.36, som var sekundet foran nestemann. Det la tidlig listen som et mulig medaljeløp, som ingen av de neste utøverne var i stand til å matche.

Noen starter senere kom den virkelig store testen i form av den regjerende olympiske mesteren, bookmakernes favoritt, og Kildes nærmeste utfordrer i verdenscupen, Matthias Mayer. Østerrikeren lå bak for det meste av løpet, men han hadde et ekstra gir å sette inn på den siste delen og med en utrolig sterk avslutning kom han i mål snaue fire hundredeler foran Kilde. Nordmannen måtte dermed innse at nok en gulldrøm var knust, og etter at også amerikaneren Cochran-Siegle kjørte inn foran var spørsmålet nå om også medaljen skulle ryke.

De største utfordrerne i henhold til verdenscuplisten, utforvinner Beat Feuz og Raphael Hasser, kjørte derimot begge ut, noe som gjorde at Kilde sakte men sikkert kunne puste lettet ut. Tredjeplassen var nå ikke lenger truet, og den norske alpintstjernen kunne endelig feire at en etterlengtet mesterskapsmedalje var i boks.

Nordmannen har vært løperen å slå denne sesongen i fartsdisiplinene, hvor han med sine totalt seks seire leder verdenscupen i både utfor og Super-G. Med tanke på suksessen han har hatt så langt var nok forventningene større enn det som har blitt vist i løypene i Kina, særlig i utfor hvor det hele endte med en skuffende 5. plass. I en sport med små marginer er det derimot ikke bare å komme til et OL og plukke gull – Kilde er nok uansett glad for at en medalje nå endelig har funnet sin plass i premieskapet.

Ståle Hansen
Ståle Hansen