Home » sportsnyheter » feilfri roiseland skjot seg til gull pa sprinten

Feilfri Røiseland skjøt seg til gull på sprinten

Ståle Halvardsen

Marte Olsbu Røiseland innfridde favorittstemplet på skiskyttersprinten, hvor hun med to fulle hus gikk inn til sitt første individuelle OL-gull.

Røiseland har vært blant de aller beste på sprint så langt denne sesongen, og med sitt tidlige startnummer satte hun standarden med en gang. Hun fikk en perfekt start med fem treff på første skyting, og la med det umiddelbart press på konkurrentene.

I sporet var hun igjen utilnærmelig, og etter at hun på nytt plaffet ned samtlige blinker på stående var det allerede klart at et medaljeløp var i emning. Spørsmålet var nå om noen kunne true det som nå var bookmakernes oddsfavoritt?

Vinneren fra normaldistansen, Denise Herrmann, fikk det ikke til å stemme denne gang, og hun var ute av kampen om edelt metall allerede etter første skyting hvor hun fikk én bom. Løpere som Wierer og Hauser holdt følge på standplass med to fulle hus, men ettersom de var henholdsvis 13 og 28 sekunder bak etter siste skyting var heller ikke de i stand til å dytte Røiseland ned fra toppen.

Etter at de nærmeste konkurrentene feilet sto man i realiteten kun igjen med de svenske søstrene Öberg som kandidater til å spolere den norske gullfesten. Lillesøster Elvira har vært en av få som har klart å matche Røiseland i sporet denne sesongen, og etter fullt hus på liggende gikk hun ut som ny leder 0,4 sekunder foran. Storesøster Hanna kom like etter, men med én bom var heller ikke hun lenger å regne med i kampen om førsteplassen.

Det var med andre ord duket for norsk-svensk duell. Inn til siste skyting hadde Elvira noe overraskende tapt bortimot 20 sekunder, og selv om hun igjen var feilfri på standplass gikk hun ut hele 25 sekunder bak Røiseland før de siste 2,5 kilometerne. Et slikt forsprang ville selv en Elvira i storform slitt med å ta inn, og i mål var hun til slutt 31 sekunder bak. Røiseland kunne dermed puste lettet ut – gullet var sikret!

Prestasjonen til Røiseland var en gullvinner verdig. Hun var en av totalt tretten løpere som skjøt ned samtlige blinker, og i sporet var det ingen som var i nærheten hvor hun var 20 sekunder bedre enn nestemann. Hennes første individuelle OL-gull var i tillegg første gang at en norsk kvinne gikk til topps på nettopp sprint i OL-sammenheng.

Med en ledelse på over halvminuttet til nærmeste konkurrent har hun også lagt et solid grunnlag før jaktstarten, en annen disiplin som Norge aldri før har vunnet på kvinnesiden.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.