Home » sportsnyheter » glimt og molde motes til storkamp i cupfinalen

Glimt og Molde møtes til storkamp i cupfinalen

Ståle Halvardsen

Etter å ha slått ut regjerende mester Viking på Aspmyra sikret Bodø/Glimt seg den andre og siste cupfinalebilletten, hvor vi kan se fram til en aldri så liten drømmefinale med Molde på motsatt banehalvdel.

Elias Hagen feirer.
Elias Hagen feirer. Foto: Dejong / AP

Glimt og Molde har utvilsomt vært landets to beste lag de siste par sesongene i Eliteserien, og nå skal de for første gang møte hverandre i en cupfinale. Finalistene har vunnet de tre siste seriemesterskapene, men det begynner å bli en liten stund siden sist de vant cupen: Molde ble sist norgesmester i 2014 (2-0 mot Odd), mens Glimt må helt tilbake til 1993 for å finne sin forrige cuptittel (2-0 mot Strømsgodset). Gultrøyene har siden vært i to finaler, men gått tapende ut av begge.

Grunnet pandemien har 2021-utgaven av NM blitt forskjøvet inn i 2022, noe som betyr at Glimt med seier på Ullevaal i en historisk maifinale vil kunne kalle seg selv norsk dobbeltmester for aller første gang. Kjetil Knutsens menn har opplevd uant suksess de siste årene, og en cuptittel vil være prikken over i’en for de gulkledde.

Molde på sin side har måttet se seg slått av bodøværingene to sesonger på rad i serien, og en ambisiøs klubb som Molde samler ikke på andreplasser. Med Eliteserien såvidt sparket i gang har romsdalingene en mulighet til å skaffe seg et lite psykologisk overtak over sine nordnorske rivaler og gi troféskapet på Aker Stadion litt etterlengtet påfyll.

Veien til finalen

Av de to finaleduellantene er det Molde som har måttet jobbe hardest for sin finaleplass. I andre runde måtte det en straffescoring på overtid til for å slå ut 2012-mesteren Hødd, og i fjerde runde trengte blåtrøyene ekstraomganger for å slå ut cupgrossisten Odd. Også i kvartfinalen mot Sarpsborg kom vinnermålet sent i kampen, før man til slutt sendte Strømsgodset hjem fra “Røkkeløkka” med 0-3 i bagasjen i semifinalen. Molde er med det klare for sin 8. cupfinale.

Bodø/Glimt gjorde jobben uten for store problemer mot lag fra lavere divisjoner i de første rundene, men til møtet mot Aalesund i fjerde runde ble det mildt sagt interessant. Grunnet spill i Conference League ble kampen flyttet, men til en dato som AaFK ikke kunne spille grunnet skader og koronasmitte. Med et allerede tett kampprogram å jobbe rundt ble resultatet walkover for gultrøyene, i en sak som har skapt sterke reaksjoner i fotball-Norge. Glimt har deretter slått LSK og regjerende mester Viking i de påfølgende rundene hjemme på Aspmyra, noe som har sikret dem spill i sin 6. cupfinale.

Hvem blir norgesmester 2021/22?

Norges to beste lag får en tidlig mulighet til å vise hvem som er sterkest og bli tidenes første norske cupmester i mai måned. Basert på det man har sett så langt i 2022 er Glimt knepen favoritt, men en cupfinale lever alltid sitt eget liv. Lagene har gått seirende ut av hvert sitt møte i serien de fire foregående sesongene, med hele 3,5 mål i snitt per kamp. Forhåpentligvis kan disse to lagene fortsette den trenden og servere et fyrverkeri av en cupfinale.

Tips: Molde 3 – 2 Glimt

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.