Home » sportsnyheter » graabak spurtet inn til solv i kombinert

Graabak spurtet inn til sølv i kombinert

Ståle Halvardsen

I fraværet av storfavoritt Jarl Magnus Riiber var det Jørgen Graabak som sto fram på det norske laget og spurtet inn til en sterk sølvmedalje.

 Det første kombinertrennet i årets OL var på forhånd en ganske åpen affære, mye takket være at toppløpere som norske Riiber og den tyske regjerende mesteren Frenzel ikke kunne ta del i konkurransen grunnet covid-smitte.

Etter den innledende hoppdelen i normalbakken var Jørgen Graabak det største norske håpet. Han fikk dog ikke fullklaff i bakken, hvor han med 98,5 meter ble nummer 9 og skulle gå ut 1 minutt og 16 sekunder bak lederen Ryota Yamamoto fra Japan. Med tanke på de sterke langrennsløperne som lå foran hadde han likevel sjansen til å kunne få heng på dem og melde seg på i medaljestriden.

Det var den tyske troppen som hadde størst grunn til optimisme etter hoppingen, hvor de med Julian Schmid på tredje og Johannes Rydzek på fjerde ble ansett som favoritter til å kjempe om gullet. Japaneren i tet ble som ventet raskt tatt igjen i sporet, og etter den første runden var det dannet seg en kvartett i front med en ledelse på rett under halvminuttet til en gruppe av forfølgere på syv mann, som også inneholdt Graabak.

En runde var alt Yamamoto var i stand til å henge på, mens forfølgerne fortsatte å spise inn sekund for sekund på det som nå var en trio i front. Vel inne på den siste runden var forspranget mer enn halvert, og med mindre enn én kilometer igjen var det duket for ny mann i tet. I en av de siste bakkene før mål satte tyskeren Vinzenz Geiger inn et kjemperykk og blåste forbi landsmannen Rydzek, og det var bare Graabak som klarte å holde følge.

Tyskeren kunne føle nordmannen bak seg i den siste svingen, men med nok en lynrask spurt holdt han unna og suste inn til gullet. Graabak var ikke i stand til å svare, men gikk uansett storfornøyd inn til sølv noen sekunder foran østerrikeren Greiderer på bronseplass.

Tyskland fortsetter dermed sin dominans i kombinert. I Pyeongchang for fire år siden rasket de med seg gull i samtlige tre øvelser, noe som gjør at de nå har stått øverst på pallen i fire kombinertkonkurranser på rad i OL. Norge har på sin side matchet sin medaljefangst fra Sør-Korea, hvor de også tok sølv i lagkonkurransen.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.