Home » sportsnyheter » gull og solv for norge i hoydramatiske jaktstarter

Gull og sølv for Norge i høydramatiske jaktstarter

Ståle Halvardsen

Marte Olsbu Røiseland og Tarjei Bø sikret Norge to nye medaljer på jaktstart, hvor begge løp ble dramatisk på hver sin måte.

Røiseland med sitt tredje gull

Marte Olsbu Røiseland hadde skaffet seg en ledelse på rett over 30 sekunder etter sin suverene seier på sprinten, og heller ikke på jaktstarten var det særlig tvil om gullet skulle havne. Røiseland pådro seg bare én bom på fire skytinger, noe som ingen av hennes nærmeste konkurrenter var i stand til å matche. Ledelsen var aldri truet, og i mål var hun hele 1 minutt og 36 sekunder foran sølvvinner Elvira Öberg. Det er første gang siden Torino-OL i 2006 at vinnermarginen på kvinnenes jaktstart er over ett minutt, og med sitt tredje gull på fire øvelser seiler Røiseland opp til å bli årets OL-dronning.

Tandrevold med dramatisk sprekk

Bak Røiseland og Öberg skulle løpet derimot utvikle seg på dramatisk vis. Ut fra skyting var det Ingrid Landmark Tandrevold som hadde gått seg opp fra femteplass til tredjeplass, og med bare en kilometer igjen til målgang så det ut som om hun hadde sin aller første OL-medalje i lomma. Når kameraene viste en norsk drakt på vei over målstreken var overraskelsen stor når det viste seg at det var Tiril Eckhoff som kom inn til bronse etter en rå sisterunde, og ikke Tandrevold som hadde ført an hele veien.

Med bare noen hundre meter igjen viste bildene at Tandrevold plutselig slet stort med å ta seg framover, og hun ble herfra tatt igjen av en rekke løpere. Til slutt ble hun nummer 15, og en utslitt Tandrevold ble tatt hånd om av legene og senere bært ut av målområdet. Nøyaktig hva som skjedde er ikke kjent, men etter rapportene går det heldigvis bra med Fossum-løperen etter den skremmende kollapsen. Det er likevel usikkert om hun vil kunne gå flere renn i årets leker.

Johannes Thingnes Bø skjøt seg bort – bror Tarjei berget norsk medalje

En snau time etter dramaet på damenes jaktstart var det duket for herrenes løp. Akkurat som Røiseland hadde Johannes Thingnes Bø en tilsynelatende trygg ledelse på 39 sekunder etter sprinten, og etter en feilfri første skyting var ikke konkurrentene i stand til å knappe inn. Som vanlig gikk han best av alle i sporet, og det kunne se ut som det skulle bli nok et overlegent norsk gull på skiskytterarenaen.

Under tøffe forhold med snø og vind skulle løpet derimot skifte karakter på skyting nummer to. Johannes pådro seg to strafferunder, noe som tillot forfølgerne å ta kraftig innpå. På første stående skulle det gå enda verre for lillebror Bø, som med hele tre bom måtte se sin ledelse forsvinne.

Etter 15 treff av 15 mulige var det nå Quentin Fillon Maillet som tok initiativet i løpet, tett fulgt av russiske Latypov som også var feilfri på standplass. Med fem bom totalt lå Thingnes Bø på femteplass nesten minuttet bak franskmannen, mens det var 15 sekunder opp til bronsefighten mellom storebror Tarjei og Lukas Hofer.

På siste skyting var Fillon Maillet utilnærmelig med en rask og feilfri serie, og med en bom på Latypov kunne han gå ut i ensom majestet. Marerittet på standplass fortsatte for Thingnes Bø med to nye bom, men broren skulle sørge for å forsvare Norges ære med fem blinker rett ned. Latypov, Bø og Hofer gikk samlet ut før den siste runden, men trioen skulle raskt sprekke opp. Tarjei Bø tok et solid grep om sølvet med bortimot 10 sekunder ned til Latypov, et forsprang han ikke rotet vekk. Etter bronsen på sprinten gikk han seg ett steg videre opp på pallen, og etter tre strake OL-deltakelser uten noen individuell medalje har han nå skaffet seg to på to dager.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.