Home » sportsnyheter » nicolo fagioli etterforskes av figc for ulovlig betting

Juventus spilleren Nicoló Fagioli etterforskes av FIGC for ulovlig betting

Thomas Groenvold

Det italienske fotballforbundet Federazione Italiana Guioco Calcio (FIGC) har åpnet etterforskning av Nicoló Fagioli på grunn av brudd på regelverket rundt gambling. – Spilleavhengighet er satt som årsaken til de påståtte regelbruddene. 

Onsdag, 12 oktober,  kom nyheten om at Juventus-midtbanespilleren Nicoló Fagioli etterforskes for gambling som strider mot FIGC sitt lovverk.  Advokatene hans kom deretter kjapt ut og bekreftet saken, og også at det var fotballspilleren selv som kontaktet og informerte påtalemyndigheten i Torino. 

Fagioli risikerer å bli utestengt fra italiensk fotball i tre år, og en bot på minst 25 000 euro, tilsvarende ca. 300 000 norske kroner for bruddet på regelverket. Det har tidligere vært tilfelle at spillere har blitt utestengt i lengre perioder, og dette kan for den unge fotballspilleren fort sette en stopper for hans karriere. – Både i italiensk og europeisk fotball.

Saken omhandles og utdypes i flere italienske og europeiske mediekanaler, som blant annet italienske Ansa. 

Dette er ikke det eneste tilfellet av ulovlig tipping i italiensk fotball over de siste ukene. Også spillerne Nicolo Zaniolo og Sandro Tonalio har blitt satt under søkelyset, og i deres tilfelle blitt sendt hjem fra treningsleir og droppet fra det italienske landslaget. 

Nicoló Fagioli

Spilleavhengighet oppgitt som årsak 

Det virker per nå som at forsvarsteamet til fotballspilleren arbeider med en strategi som vektlegger Nicoló Fagiolis påståtte langvarige spilleavhengighet helt fra ung alder. Der han tidligere også skal ha tippet på fotballkamper, men ikke lag han selv spilte for.

Det påpekes videre at den 22 år gamle fotballspilleren har samarbeidet med påtalemyndighetene siden starten av etterforskningen, og har til hensikt å opprettholde sitt fokus på fotballen inntil en dom er avsagt.

Betting og kampfiksing i italiensk fotball

Det er med bakteppet av at italiensk fotball flere ganger har vært utsatt for kampfiksing at det har blitt etablert et strengt regelverk rundt betting og aktive spillere. 

Aktive, profesjonelle, fotballspillere har ikke lov til å tippe på italiensk fotball odds så lenge de spiller selv. Dette er et forbud som gjelder for alle kamper organisert av FIGC, FIFA og UEFA, med andre ord det meste av profesjonell fotball.

Og, det er da dette strenge forbudet som Fagioloi nå har inrømmet å brutt. Hva som blir resultatet må vi enda vente på å få vite. Intill videre er det få bekreftede detaljer, men mye spekulasjon, rundt saken.

Thomas Groenvold

Thomas, en erfaren økonom med utdannelse fra BI, trives som skribent på Sikrebettingsider. Med en imponerende historie innenfor gambling har han ikke bare dybdekunnskap innen casino og betting, men også bred erfaring fra ulike nisjer. Tidligere samarbeid med diverse bettingselskaper har gitt ham innsikt i bransjen, og hans ekspertise er et resultat av denne varierte bakgrunnen. Thomas har ikke bare en teoretisk forståelse av økonomiske prinsipper, men også en praktisk tilnærming til hvordan de gjelder innen gambling. Hans tidligere roller har involvert tett samarbeid med bettingselskaper, og han har håndtert ulike aspekter av drift og strategisk planlegging. I dag bringer Thomas sin erfaring til Sikrebettingsider, hvor han gir leserne en forståelse for spillmarkedet i Norge gjennom guider, nyheter, veiledninger og anmeldelser. Hans bidrag som en gamblingekspert strekker seg utover det forventede, og han forblir lidenskapelig opptatt av å utforske nye muligheter og trender innenfor gamblingverdenen.