Home » sportsnyheter » klaebo med bronse pa 15 kilometeren

Klæbo med bronse på 15-kilometeren

Thomas Groenvold

Etter gull på sprinten fulgte Johannes Høsflot Klæbo opp med nok en sterk prestasjon på herrenes 15-kilometer, hvor han med en utrolig avslutning gikk inn til bronsemedalje.

Til tross for at trønderen plukket med seg nok en medalje var de norske løperne aldri med og preget gullstriden. Det gikk til den suverene finlenderen Iivo Niskanen, som utklasset resten av feltet og gikk inn til Finlands første gull i årets leker. Etter sin overlegne seier på 3-mila måtte bookmakernes favoritt Aleksandr Bolsjunov ta til takke med sølvet, over 20 sekunder bak Niskanen.

På forhånd var det forventet en tett duell mellom nettopp Niskanen og Bolsjunov, og fra første stavtak var det disse to som førte an. Allerede etter den første halvannen kilometeren viste finnen at han mente alvor og skaffet seg en luke ned til sine argeste medaljekonkurrerenter, som ikke var i stand til å matche det sterke åpningstempoet. Klæbo på sin side åpnet veldig rolig, som ved første måling lå nesten 30 sekunder bak. Det var i stedet Pål Golberg som startet best av de norske, som ved halvgått løp hadde et godt grep om en mulig bronsemedalje.

Ute i løypa ble det raskt tydelig at Niskanen skulle bli mannen å slå. Etter 7,5 kilometer hadde han en ledelse på 11 sekunder ned til hovedutfordrer Bolsjunov, mens Golberg var å finne 27 sekunder etter favorittduoen i tet. I det neste partiet skulle Niskanen sette inn støtet, og ved de neste passeringene økte luken til henholdsvis 20 og 28 sekunder ned til Bolsjunov, som sakte men sikkert måtte innse at det denne gang ikke var noe å gjøre mot en suveren finne.

Videre nedover på listen var Golberg fortsatt innehaver av bronseplassen, men bak ham kom en Klæbo som hadde disponert løpet sitt på en perfekt måte. Halvveis var Golberg 17 sekunder foran, men tre kilometer senere var den ledelsen krympet til knappe sekundet!

Med massevis av krefter igjen trykket Klæbo på videre, og med litt over en kilometer igjen til mål var det plutselig han som lå på bronseplassen. Bak ham var det nå Hans Christer Holund som var den største medaljetrusselen, mens Golberg sprakk totalt og lå nesten minuttet bak sine lagkamerater.

I mål var Klæbo til slutt 12 sekunder foran Holund, og alt pekte nå på at en medalje var i boks for trønderen. En del minutter senere kom en overlegen Niskanen jublende over målstreken, vel vitende om at ingen kunne true hans monsterløp. Bolsjunov fikk det tungt på slutten, men klarte å holde unna for Klæbos superavslutning og gikk inn til sølv.

Etter en skuffende 3-mil har Klæbo slått kraftig tilbake med gull på sprint og bronse på 15-kilometer. Hans finske overmann Iivo Niskanen har med sin maktdemonstrasjon nå vunnet gull i tre OL på rad, noe ingen annen finne har klart før ham.

Thomas Groenvold

Thomas, en erfaren økonom med utdannelse fra BI, trives som skribent på Sikrebettingsider. Med en imponerende historie innenfor gambling har han ikke bare dybdekunnskap innen casino og betting, men også bred erfaring fra ulike nisjer. Tidligere samarbeid med diverse bettingselskaper har gitt ham innsikt i bransjen, og hans ekspertise er et resultat av denne varierte bakgrunnen. Thomas har ikke bare en teoretisk forståelse av økonomiske prinsipper, men også en praktisk tilnærming til hvordan de gjelder innen gambling. Hans tidligere roller har involvert tett samarbeid med bettingselskaper, og han har håndtert ulike aspekter av drift og strategisk planlegging. I dag bringer Thomas sin erfaring til Sikrebettingsider, hvor han gir leserne en forståelse for spillmarkedet i Norge gjennom guider, nyheter, veiledninger og anmeldelser. Hans bidrag som en gamblingekspert strekker seg utover det forventede, og han forblir lidenskapelig opptatt av å utforske nye muligheter og trender innenfor gamblingverdenen.