Home » sportsnyheter » kobayashi til topps i normalbakken

Kobayashi til topps i normalbakken

Ståle Halvardsen

På en skuffende norsk dag i normalbakken var det japaneren Ryoyo Kobashi som taklet forholdende best og hoppet seg til sitt første OL-gull.

Yngstebror Kobayashi var blant de største gullhåpene til Japan i årets OL, og allerede i første konkurranse sørget han for å innfri forventningene.

Førsteomgangen i normalbakken var preget av bakvind, noe som påvirket en rekke medaljekandidater. Den seiersvante japaneren lot seg derimot ikke vippe av pinnen, og slo like gjerne til med omgangens lengste hopp på 104,5 meter. Med det hadde han en ledelse på 6,2 poeng ned til sølvplassen, og som sistemann på toppen i finaleomgangen gjorde han ingen feil. Et hopp på 99,5 meter var mer enn nok til å sikre gullet, som er Japans første i hopp siden de gikk seirende ut i lagkonkurransen på hjemmebane i 1998.

Kobayashi har vært en av de aller mest stabile og mestvinnende hopperne de siste årene, hvor han både har plukket med seg hoppuka, verdenscupen, VM-bronse, og VM-gull i skiflyvning. I OL for fire år siden var han en av hopperne som var på full fart oppover, hvor han fikk med seg to topp 10-plasseringer i de individuelle konkurransene. Denne gang seiler han blant bookmakerne opp som kandidat til å bli lekenes beste mannlige hopper, og han vil være mannen å slå når det er tid for hopping i storbakken på lørdag.

Konkurransen i normalbakken ble dessverre et skuffende kapittel for det norske laget. I forrige OL tok Norge både sølv og bronse i samme øvelse, og i kvalifiseringen ble Lindvik og Johansson en og to. De norske hopperne klarte derimot ikke å levere sitt beste når det gjaldt som mest, og etter første omgang var Johansson beste norske helt nede på 16. plass. Marius Lindvik rettet opp litt av inntrykket med det tredje beste hoppet i finaleomgangen, som gjorde at han klatret opp til en 7. plass.

Det er det dårligste resultatet Norge har levert i OL under Stöckls tid som landslagstrener.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.