Home » Blog » kobayashi til topps i normalbakken

Kobayashi til topps i normalbakken

Ståle Hansen

På en skuffende norsk dag i normalbakken var det japaneren Ryoyo Kobashi som taklet forholdende best og hoppet seg til sitt første OL-gull.

Yngstebror Kobayashi var blant de største gullhåpene til Japan i årets OL, og allerede i første konkurranse sørget han for å innfri forventningene.

Førsteomgangen i normalbakken var preget av bakvind, noe som påvirket en rekke medaljekandidater. Den seiersvante japaneren lot seg derimot ikke vippe av pinnen, og slo like gjerne til med omgangens lengste hopp på 104,5 meter. Med det hadde han en ledelse på 6,2 poeng ned til sølvplassen, og som sistemann på toppen i finaleomgangen gjorde han ingen feil. Et hopp på 99,5 meter var mer enn nok til å sikre gullet, som er Japans første i hopp siden de gikk seirende ut i lagkonkurransen på hjemmebane i 1998.

Kobayashi har vært en av de aller mest stabile og mestvinnende hopperne de siste årene, hvor han både har plukket med seg hoppuka, verdenscupen, VM-bronse, og VM-gull i skiflyvning. I OL for fire år siden var han en av hopperne som var på full fart oppover, hvor han fikk med seg to topp 10-plasseringer i de individuelle konkurransene. Denne gang seiler han blant bookmakerne opp som kandidat til å bli lekenes beste mannlige hopper, og han vil være mannen å slå når det er tid for hopping i storbakken på lørdag.

Konkurransen i normalbakken ble dessverre et skuffende kapittel for det norske laget. I forrige OL tok Norge både sølv og bronse i samme øvelse, og i kvalifiseringen ble Lindvik og Johansson en og to. De norske hopperne klarte derimot ikke å levere sitt beste når det gjaldt som mest, og etter første omgang var Johansson beste norske helt nede på 16. plass. Marius Lindvik rettet opp litt av inntrykket med det tredje beste hoppet i finaleomgangen, som gjorde at han klatret opp til en 7. plass.

Det er det dårligste resultatet Norge har levert i OL under Stöckls tid som landslagstrener.

Ståle Hansen
Ståle Hansen