Home » Blog » manchester united bekrefter erik ten hag blir klubbens nye manager

Manchester United bekrefter: Erik ten Hag blir klubbens nye manager

Ståle Hansen

Nederlenderen har vært blant de heteste navnene til å overta sjefsstolen på Old Trafford, og nå kan Manchester-klubben selv bekrefte at 52-åringen har skrevet under på en 3-årskontrakt og melder overgang fra Ajax til Drømmenes teater.

Erik Ten Hag feirer et av sine mange trofeer.
Erik Ten Hag feirer et av sine mange trofeer. Foto: AP

Etter flere gode sesonger i Ajax har Erik ten Hag vært et ettertraktet navn på trenermarkedet, og etter flere måneder med spekulasjoner er han nå bekreftet klar for sitt livs oppgave: å løfte den falne storheten Manchester United tilbake til toppen av engelsk og europeisk fotball.

De røde djevlene har ikke vunnet en tittel siden 2017, og særlig denne sesongen har de vist seg å være langt bak nivået til rivaler som Manchester City og Liverpool. Det er med andre ord en stor jobb som venter for ten Hag, nå er spørsmålet om han kan leve opp til forventningene og videreføre den glimrende jobben han har gjort i den nederlandske hovedstaden.

En sommer med mange endringer i vente

En ny trener vil mest sannsynlig være den første av mange endringer som vil finne sted på Old Trafford denne sommeren. Det er liten tvil om at det trengs flere forsterkninger i spillerstallen, samtidig som profiler som Rashford og Pogba er ryktet på vei vekk fra klubben. Hvilke spillere vil ten Hag ha igjen å jobbe med når han ankommer England, og hvilke forsterkninger kan lokkes til en klubb som mest sannsynlig ikke vil ha lukrativt Champions League-spill å friste med?

I Ajax har ten Hag hatt et solid og erfarent team rundt seg i form av de gamle Premier League-stjernene van der Sar og Overmars. I Manchester United har det jevnlig vært stilt spørsmål rundt den sportslige kompetansen i klubben, og flere har påpekt at eierne har mer fokus på å tjene penger enn vinne titler. Vil det også her bli gjort endringer?

Det er med andre ord flere ting som kan bidra til å gi Erik ten Hag en utfordrende start, men en skal heller ikke glemme at han har håndtert lignende med bravur i Ajax. Etter fantomsesongen som endte med CL-semifinale i 2019 ble nærmest hele laget ribbet for stjerner, men han har klart å bygge opp et nytt og slagkraftig lag som ligger an til å vinne Eredivisie for andre året på rad og yppet seg mot storklubber i Europa. Her har vi en trener som ikke sier nei takk til en utfordring.

Ten Hag bringer en klar filosofi

Blant tingene som taler sterkest for Erik ten Hag er det faktum at han har en klar filosofi og plan for hvordan hans lag skal fremstå, noe som har vært mangelvare hos Manchester United i lengre tid.

Samtidig som Pep Guardiola var hovedtrener for Bayern München var nederlenderen sjef for andrelaget, og han har latt seg inspirere av spanjolen i sin egen trenergjerning. Her kan man vente seg offensiv og attraktiv fotball, ispedd med struktur og disiplin. Hans forhold til Pep vil kunne bidra til å gi en ekstra piff til Manchester-derbyet i de kommende sesongene, og det blir spennende å se om han kan måle seg mot sin tidligere kollega.

Man har tidligere sett stjernespillere fra Nederland slite med å tilpasse seg nivået i Premier League – vil en suksessrik trener fra treskolandet klare å hevde seg i verdens beste liga? Det drømmer i det minste Manchester United-fansen om.

Ståle Hansen
Ståle Hansen