Home » sportsnyheter » mane reddet gull for senegal etter straffebom

Mané reddet gull for Senegal etter straffebom

Ståle Halvardsen

Sadio Mané bommet på straffe i ordinær tid, men ble til slutt helten da Senegal ble vinner av Afrikamesterskapet for første gang noensinne.

I den kamerunske hovedstaden Yaoundé skulle Egypt og Senegal kjempe om tittelen som afrikansk mester, og på forhånd var det duellen mellom Liverpool-profilene Mohamed Salah og Sadio Mané som fikk mest fokus.

Det var sistnevnte som skulle markere seg først i finalen, men i negativt fortegn. Senegal ble nemlig tildelt straffe allerede etter seks minutter, og fra elleve meter gikk Mané for kraft midt i mål. Der sto derimot Egypts målvakt Gabaski klar og slo vekk forsøket, til stor jubel fra sine lagkamerater.

Etter å ha brent muligheten til å ta ledelsen tidlig var det Senegal som fortsatte å kjøre kampen, men til tross for noen gode sjanser var de ikke i stand til å overliste Gabaski. Et skuffende blekt Egypt og Salah hadde på sin side veldig lite å by på framover, og for tredje gang i turneringen gikk de målløse av banen etter 90 minutter.

Avgjort på straffer

I ekstraomgangene skulle det heller ikke bli noen scoringer, noe som betydde at mesterskapet måtte avgjøres på straffekonkurranse, for tredje gang på de siste seks utgavene.

Egypt hadde allerede vunnet to ganger på straffer på sin vei til finalen, og de gjerrige ‘faraoene’ hadde uten tvil oddsen på sin side. Senegal hadde ikke vært i en straffekonkurranse siden 2017-utgaven, og med en bom tidligere i kampen hadde motstanderen et psykologisk overtak.

Begge lag puttet sine første forsøk skulle nervene gå i høyspenn for Egypt, som satte sin straffe nummer to stolpe ut. Da våknet Gabaski på nytt, som igjen sto fram som mulig helt ved å redde Senegals tredje straffe og utligne forspranget.

Gleden skulle dog vare kortvarig for egypterne, som så sin fjerde straffe bli reddet av Chelsea-keeper Mendy. Senegal hadde nå matchball, og passelig nok var det Sadio Mané som gikk fram til straffemerket. Etter å ha misset tidligere i kampen gjorde Senegals stjernespiller opp for seg med en straffe limt ned i venstre hjørne, som sikret ‘løvene fra Teranga’ deres første seier i Afrikamesterskapets historie.

Sadio Mané ble den store helten med den matchavgjørende scoringen, og etter kampen ble Liverpool-profilen også hedret med premien for turneringens beste spiller. Senegal fikk med det revansje for finaletapet mot Algerie i 2019, og på sitt 16. forsøk i mesterskapet kunne de endelig få løfte pokalen.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.