Home » sportsnyheter » ny var for martial i sevilla

Ny vår for Martial i Sevilla?

Ståle Hansen

Anthony Martial er klar for Sevilla. Franskmannen har slitt med å få ut sitt fulle potensiale for Manchester United. Kan han få karrieren tilbake på rett spor i Spania?

Anthony Martial har i lengre tid slitt med spilletid, skader og varierende prestasjoner hos Manchester United. Nå får det tidligere stjerneskuddet en etterlengtet mulighet til å puste liv i sin karriere med en låneovergang til Spania og topplaget Sevilla.

Franskmannens høye lønn har vært nevnt som en av hindrene for at en overgang ikke har funnet sted tidligere, men denne gang har han selv gått med på et lønnskutt for å sikre at overgangen til spanjolene har kunnet gå i ordning. I første omgang er det snakk om et lån ut sesongen, hvor Sevilla står for hele lønnsregningen.

Trenger forsterkninger til gullkampen

Sevilla er for alvor med i gullkampen i La Liga, hvor de bare ligger fire poeng bak serieleder Real Madrid og har gått hele ni strake seriekamper uten tap. Los Nervionenses vil uten tvil håpe at Martial kan finne tilbake til toppformen og gjøre sitt til at de kan stikke av med sitt andre seriegull noensinne, og det første siden 1946.

Sevillas angrepsrekke trenger sårt en ekstra målgjører, hvor klubbens toppscorer Rafa Mir ‘bare’ har notert seg for 6 scoringer så langt. De har også offensive spillere som Erik Lamela, Jesus Navas og Suso ute med skade. Til tross for det henger de bra med i teten, og et lag som kan by på navn som Rakitic, Mir og Martial kan stelle i stand problemer for mang en motstander. Om Martial slår til på Ramon Sanchez Pizjuan kan trener Julen Lopetegui ha skutt gullfuglen.

Det var stilt store forventninger til Anthony Martial da han gikk fra Monaco til Manchester United tilbake i 2015, som (den gang) tidenes dyreste tenåring. Starten var også meget lovende, hvor han endte opp som klubbens toppscorer i sin første sesong med totalt 17 scoringer i alle turneringer. Etter dette har han tidvis vist glimt av hvilket nivå han besitter, men hans tid i Manchester United har generelt vært preget av store svingninger i prestasjonene.

De siste sesongene har han startet stadig færre kamper, noe som har bidratt til at franskmannen har følt seg mindre og mindre fornøyd med sin egen situasjonen på Old Trafford. Det hele toppet seg for noen uker siden, hvor han angivelig ba om å bli fjernet fra troppen før Manchester United skulle spille mot Aston Villa. Dette ble naturlig nok ikke tatt godt imot av United-fansen, som i lengre tid har følt at det er tid for franskmannen å flytte på seg.

Nå er han endelig på plass i en ny klubb. Så gjenstår det å se om hvilken Martial som dukker opp på Ramon Sanchez-Pizjuan Stadium. Bookmakerne tror det blir en Martial i form, etter oddsen å dømme.

Ståle Hansen
Ståle Hansen