Home » Blog » nadal og medvedev til finale i australian open

Nadal og Medvedev til finale i Australian Open

Ståle Hansen

Forhåndsfavorittene Rafael Nadal og Daniil Medvedev leverte varene i sine respektive semifinaler – nå er det duket for deres andre møte i en Grand Slam-finale på søndag.

Semifinalemoroa startet tidlig fredag morgen, med Rafael Nadal mot Matteo Berrettini. Italieneren var klar for sin tredje semifinale i en Grand Slam, mens Nadal var i en semifinale for smått utrolige 36. gang. På papiret var det liten tvil om hvem som var favoritt, og det var også den rutinerte spanjolen som tok grep i kampen fra start. Under taket på Rod Laver Arena fikk Nadal et brudd allerede i Berrettinis første servegame, og ringreven fra Mallorca beholdt initiativet og tok første sett 6-3.

En nervøs italiener fulgte opp med å tape begge sine to første servegame i det andre settet, og Nadal takket og bukket på nytt og gikk seirende ut 6-2. I det tredje settet våknet endelig Berrettini til liv og servet på et mer solid nivå, samtidig som han endelig klarte å presse fram et servebrudd fra Rafa. Med 2-1 i sett var det på nytt spenning i oppgjøret, men på slutten av det fjerde settet gikk det igjen galt for Berrettini på egen serve, som ga Nadal en 5-3 ledelse. Spanjolen lot seg ikke be to ganger med matchen i egne hender, og holdt roen for å serve hjem seieren etter rett under tre timers spill.

I dagens andre semifinale var det duket for et prestisjefylt oppgjør mellom to av stjernene fra den yngre garde, med russiske Daniil Medvedev i knapp favorittposisjon mot greske Stefanos Tsitsipas. Kampen startet med fantastisk serving fra begge spillere, noe som gjorde at det første settet måtte avgjøres på tiebreak. Her tok grekeren en tidlig ledelse, men Medvedev klarte å kjempe seg tilbake på mesterlig vis og gikk til slutt seirende ut 7-5.

I det andre settet ble det mer fram og tilbake, med servebrudd for begge tidllig. En hevnlysten Tsitsipas klarte derimot å krige fram nok et brudd mot slutten, og etter en dose solid serving var vi like langt i Melbourne. Medvedev var tydelig frustrert mot slutten av sett nummer to,og brukte sin frustrasjon til å slå kraftig tilbake. En intens fight endte med at russen til slutt dro i land det tredje settet 6-4, noe som gjorde at Tsitsipas sakte men sikkert gikk tom for krefter. Det fjerde settet ble til slutt en transportetappe, som endte hele 6-1 i favør russeren.

Med seieren over Berrettini er Nadal klar for sin sjette finale i Australian Open, hans første siden 2019 hvor han tapte i strake sett mot Novak Djokovic. Spanjolen har kun vunnet Australian Open én gang tidligere, men med seier her vil han trone alene på topp med utrolige 21 Grand Slam-titler på herresiden.

Motstander Medvedev gikk seirende ut sist gang det ble spilt Grand Slam (US Open i september 21), og er klar for sin andre finale på rad i Melbourne. I fjor hadde russeren lite å stille opp med mot en suveren Djokovic, nå vil han håpe å kunne revansjere både det tapet og tapet som han gikk på mot nettopp Nadal i hans aller første GS-finale i 2019 i New York.

Daniil Medvedev var av mange regnet som favoritt til å vinne før turneringen startet. Nå gjenstår det å se om han kan beseire enda en av de “tre store” i en finale, eller om det blir legenden Nadal som kjemper seg til en historisk tittel.

Ståle Hansen
Ståle Hansen