Home » sportsnyheter » ny ol medalje for norges curlingektepar

Ny OL-medalje for Norges curlingektepar

Ståle Halvardsen

Den norske curlingduoen Skaslien/Nedregotten var i sin aller første OL-finale, men måtte til slutt nøye seg med sølv etter tap mot ubeseirede Italia.

 Begge lag var i kanonform før finalen – den italienske duoen Constantini/Mosaner hadde vunnet samtlige 10 kamper så langt i lekene, mens det norske paret på sin side hadde plukket seks strake seire på rappen. I gruppespillet tapte Norge det tilsvarende oppgjøret 8-11, men håpet på å trosse oddsen og ta revansje i OL-finalen.

Det hele startet på best tenkelig vis for Norge, som stjal to poeng i første omgang. Den italienske duoen utlignet derimot forspranget allerede i påfølgende omgang, og i den tredje omgangen var det Italias tur til å stjele poeng og overta ledelsen i kampen med 3-2.

Med sistestein i den fjerde omgangen skulle det gå virkelig ille for det norske paret. Italienerne hadde plassert seg ypperlig i boet med de tre beste steinene, og det måtte en god avslutning til fra Skaslien for å sikre ett poeng. Forsøket på å slå ut via egen guard gikk derimot ikke som planlagt, hvor Norges stein endte opp med å seile ut av boet uten å røre en eneste italiensk stein.

Etter å ha stjålet fire poeng på rad hadde Italia nå en solid ledelse, og det norske paret var ikke i stand til å svare med mer enn ett poeng i femte omgang. Etter to poeng i den syvende omgangen var det fortsatt et lite håp, hvor man var nødt til å stjele to poeng i den siste omgangen for å kunne tvinge fram forlengning.

Den italienske duoen hadde dog ingen planer om å slippe Norge tilbake i kampen, og selv om det norske paret lå med de to beste steinene gjorde Italia en takeout som sikret at deres røde stein var den eneste som lå igjen i boet. Med det endte kampen 8-5 for italiernerne, som dermed kunne juble for deres først OL-gull i curling noensinne.

Sølvet er den andre OL-medaljen for det norske curlingekteparet, som fikk bronse for fire år siden etter at deres russiske motstander ble dømt for doping. I årets turnering hevet de seg mesterlig etter å ha tapt tre av de fire første kampene, og med fem strake seire var de som nest-beste par klare for semifinale. Der slo de ut Storbritannia 6-5, men i sin første OL-finale hadde de dessverre lite å stille opp med mot en ubeseiret og solid italiensk duo.

En meget respektabel sølvmedalje til tross, satt Nedregotten og Skaslien igjen med en vemodig følelse etter turneringen. Om de hadde truffet på sistesteinen i fjerde omgang, kunne de hatt gull rundt halsen.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.