Home » Blog » ny ol medalje for norges curlingektepar

Ny OL-medalje for Norges curlingektepar

Ståle Hansen

Den norske curlingduoen Skaslien/Nedregotten var i sin aller første OL-finale, men måtte til slutt nøye seg med sølv etter tap mot ubeseirede Italia.

 Begge lag var i kanonform før finalen – den italienske duoen Constantini/Mosaner hadde vunnet samtlige 10 kamper så langt i lekene, mens det norske paret på sin side hadde plukket seks strake seire på rappen. I gruppespillet tapte Norge det tilsvarende oppgjøret 8-11, men håpet på å trosse oddsen og ta revansje i OL-finalen.

Det hele startet på best tenkelig vis for Norge, som stjal to poeng i første omgang. Den italienske duoen utlignet derimot forspranget allerede i påfølgende omgang, og i den tredje omgangen var det Italias tur til å stjele poeng og overta ledelsen i kampen med 3-2.

Med sistestein i den fjerde omgangen skulle det gå virkelig ille for det norske paret. Italienerne hadde plassert seg ypperlig i boet med de tre beste steinene, og det måtte en god avslutning til fra Skaslien for å sikre ett poeng. Forsøket på å slå ut via egen guard gikk derimot ikke som planlagt, hvor Norges stein endte opp med å seile ut av boet uten å røre en eneste italiensk stein.

Etter å ha stjålet fire poeng på rad hadde Italia nå en solid ledelse, og det norske paret var ikke i stand til å svare med mer enn ett poeng i femte omgang. Etter to poeng i den syvende omgangen var det fortsatt et lite håp, hvor man var nødt til å stjele to poeng i den siste omgangen for å kunne tvinge fram forlengning.

Den italienske duoen hadde dog ingen planer om å slippe Norge tilbake i kampen, og selv om det norske paret lå med de to beste steinene gjorde Italia en takeout som sikret at deres røde stein var den eneste som lå igjen i boet. Med det endte kampen 8-5 for italiernerne, som dermed kunne juble for deres først OL-gull i curling noensinne.

Sølvet er den andre OL-medaljen for det norske curlingekteparet, som fikk bronse for fire år siden etter at deres russiske motstander ble dømt for doping. I årets turnering hevet de seg mesterlig etter å ha tapt tre av de fire første kampene, og med fem strake seire var de som nest-beste par klare for semifinale. Der slo de ut Storbritannia 6-5, men i sin første OL-finale hadde de dessverre lite å stille opp med mot en ubeseiret og solid italiensk duo.

En meget respektabel sølvmedalje til tross, satt Nedregotten og Skaslien igjen med en vemodig følelse etter turneringen. Om de hadde truffet på sistesteinen i fjerde omgang, kunne de hatt gull rundt halsen.

Ståle Hansen
Ståle Hansen