Home » sportsnyheter » nytt medaljekalas for de norske skiskytterne

Nytt medaljekalas for de norske skiskytterne

Ståle Halvardsen

Johannes Thingnes Bø skjøt seg til et historisk norsk gull på fellesstarten, på en dag hvor Norge fikk to medaljer både i kvinnenes og herrenes konkurranse.

 Til tross for tidvis vanskelige forhold på standplass ble det til slutt henholdsvis sølv og bronse til Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland på kvinnenes fellesstart. Sistnevnte tok med det medalje i samtlige individuelle øvelser, mens det for Eckhoff var hennes beste prestasjon noensinne i et individuelt OL-løp.

For gutta gikk det enda et knepp bedre. Johannes Thingnes Bø var igjen utilnærmelig i sporet og parkerte sine største rivaler, og gikk overlegent inn til sitt fjerde gull i årets leker. Det var i tillegg en historisk seier, da det var det 15. norske gullet i Beijing-OL – aldri før har Norge tatt flere gull i ett og samme mesterskap. Også han fikk med seg en lagkamerat på pallen, med Vetle Sjåstad Christiansen på bronseplassen.

Vinddrama på standplass for Røiseland og Eckhoff

Grunnet dårlige værprognoser ble kvinnenes fellesstart flyttet fram en dag, til et par timer før herrenes løp. Etter 10 av 10 treff på liggende skaffet de norske damene seg et solid forsprang halvveis i løpet, men når det var tid for stående slo vinden til for fullt på standplass og sørget for å skape ny spenning.

Både Eckhoff og Røiseland slet med forholdende, og pådro seg to bom på den første stående serien. De norske bomskuddene passet franske Justine Braisaz-Bouchet på å utnytte, som med fullt hus gikk ut til ledelse samtidig med Røiseland.

Før siste skyting dro Braisaz-Bouchet på i et hardt tempo og fikk en solid luke, men med én bom på standplass ble døren åpnet for ny norsk ledelse. Vinden spilte dog igjen den norske duoen et puss, og med to nye bom på begge var plutselig medaljene i fare.

Heldigvis for dem var de ikke alene om å måtte ta turen innom strafferunden. Ut fra siste skyting var forspranget ned til fjerdeplass på over 15 sekunder, så selv om det ble hele fire bom på stående var de i stand til å dra i land medaljene. For Frankrikes del ble det endelig gulljubel på kvinnesiden, deres første seier i et individuelt olympisk løp siden 2006.

Historisk triumf for Johannes

En knapp time senere var det opp til gutta å prøve å følge opp den gode norske innsatsen. Johannes Thingnes Bø var som vanlig ansett som Norges sterkeste kort, og selv om han fikk en bom allerede på første skyting var han bare 10 sekunder bak teten. Stryningen gikk som et olja lyn i sporet, og med fullt hus på andre skyting var han alene i front før de avgjørende ståendeseriene.

Vinden var igjen med på å påvirke skyteresultatene, hvor Thingnes Bø var blant de heldige av medaljekandidatene som slapp unna med bare én bom. Nærmeste utfordrer var over 25 sekunder bak når det var duket for den siste skytingen – hvem ville nå ha forholdene på sin side?

Lillebror Bø gjorde ting interessant med to bom på sine to siste skudd, men når også forfølgerne pådro seg strafferunder var det til slutt liten tvil om hvor gullet skulle ende. Vetle Sjåstad Christiansen var en av få som klarte å skyte fullt i vindkastene, og med det snek han seg helt opp på tredjeplass.

Thingnes Bø fikk nærmest gå en æresrunde i ensom majestet i den kinesiske solnedgangen, og etter å ha gått inn til et overlegent gull kunne han også gi lagkamerat Christiansen en velfortjent bronseklem i målområdet. Noe overraskende var det svenske Martin Ponsiluoma som ble fylningen i den norske pallburgeren, Sveriges eneste individuelle medalje på herresiden i Beijing-lekene.

Johannes’ fjerde gull ble også historisk i norsk sammenheng, hvor Norge med 15 OL-gull slo rekorden på 14 satt i Pyeongchang for fire år siden. Med totalt 14 medaljer i skiskyting sørget de norske skiskytterne også for å slå Tysklands rekord på 11, som ble satt tilbake i 2006.

Det ble med andre ord en perfekt avslutning på et eventyrlig mesterskap, med Thingnes Bø og Røiseland som OLs konge og dronning på skiskytterarenaen.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.