Home » sportsnyheter » oddstips for super bowl 56 rams favoritt pa hjemmebane mot bengals

Oddstips før Super Bowl 56: Rams favoritt på hjemmebane mot Bengals

Ståle Halvardsen

På søndag er det duket for en av årets store sportsbegivenheter, hvor Los Angeles Rams skal bryne seg på Cincinnati Bengals i Super Bowl.

Los Angeles Rams har klart å spille seg helt fram til Super Bowl på hjemmebane, noe som gjør at de seiler opp som favoritt på oddsen. De vil derimot ikke få noe gratis fra Cincinnati Bengals, som er ute etter å vinne den store finalen for første gang noensinne.

Innfrir Rams favorittstemplet?

Det var mange som forventet at LA Rams ville være blant de aller sterkeste utfordrerne fra NFC-avdelingen denne sesongen. Før sesongen startet skapte de bølger i NFL ved å trade til seg quarterback Matthew Stafford fra Detroit Lions, en brikke flere eksperter følte var den siste laget trengte for å kunne ta seg til Super Bowl.

Stafford takket for tilliten ved å ha en av sine aller beste sesonger noensinne, hvor han kastet for nesten 5000 yards og tangerte sin karrierebeste med 41 touchdown-pasninger. Nesten halvparten av dem gikk til wide receiver Cooper Kupp, som var en av sesongens aller beste spillere i sin posisjon. Hans 16 touchdowns var det ingen andre receivere som kunne matche, og på toppen av det hele var han bare 17 yards unna å slå rekorden for flest receiving yards i én og samme sesong. Etter en slik utrolig oppvisning var det ingen overraskelse at det var nettopp Kupp som ble valgt til årets offensive spiller. Han er definitivt mannen å se opp for på søndag når Rams er i angrep.

I forsvar har Rams også en av de aller beste spillerne i form av Aaron Donald, som alene kan ødelegge for et helt angrep. Han sto for 12,5 sacks i grunnserien, og om man prøver å stoppe ham med double teams risikerer man i stedet å bli jaget ned av Von Miller og Leonard Floyd. Bakover på banen har de også en av ligaens aller beste defensive backs i Jalen Ramsey, så uansett hvilken måte man velger å angripe dem på kan man støte på problemer.

De har også en ekstra fordel av at de får spille Super Bowl på sin egen hjemmebane; SoFi Stadium. Etter at de flyttet inn i det nye anlegget i 2020 har de spilt totalt 20 kamper der, hvorav de bare har tapt fem av dem.

Underdogen Bengals jager sin første SB-tittel

Bengals har virkelig tatt store steg de siste par sesongene. For to år siden vant de bare to kamper i løpet av hele sesongen, noe som gjorde at de endte opp som ligaens dårligste lag og fikk velge først i draften. Der gikk de for den lovende LSU-quarterbacken Joe Burrow, som allerede i sin første sesong viste prov på hvilke kvaliteter han besitter. Litt over midtveis i sesongen røk han dessverre korsbåndet i venstre kne, og måtte med det tilbringe en lengre tid på sidelinjen. Uten sin nye stjerne ble det tungt, og Bengals klarte bare å vinne fire kamper.

Denne sesongen har Burrow og Bengals derimot slått kraftig tilbake, og sammen med sin tidligere lagkamerat fra LSU, receiver Ja’Marr Chase, har han vært hærfører for en av ligaens aller mest eksplosive angrep. I AFC var det bare tre lag som scoret flere poeng enn dem, og nevnte Chase var avdelingens soleklart beste receiver med nesten 1500 yards og 13 touchdowns. Etter sin strålende sesong ble han også kåret til årets offensive rookie, som første Bengals-spiller siden 1985.

Det er uten tvil angrepet som stjeler overskriftene i Cincinnati, men man skal heller ikke kimse av hva forsvaret har gjort denne sesongen. Nyervervelsen Trey Hendrickson satte ny lagrekord med 14 sacks, og de var det femte beste laget når det kom til rushing defense. I sluttspillet var de også i stand til å holde regjerende AFC-mester Kansas City Chiefs til 24 poeng, og det var en turnover i overtime som bidro sterkt til at de tok seg til sin første Super Bowl siden 1988.

Deres innsats i sluttspillet var spesielt imponerende. På veien har de vært nødt til å bryne seg på både AFCs førsteseed Titans og andreseed Chiefs på bortebane, og begge ganger har de knust hjertene til hjemmefansen. Ingen hadde noen tro på at de skulle komme så langt, hva kan de nå få til i selveste Super Bowl?

Hvem vinner?

Som nevnt er det “hjemmelaget” Los Angeles Rams som på forhånd er favoritt til å gå seirende ut. De har et av de beste angrepene i ligaen, men kan også skilte med et forsvar som er fullt av playmakere. Underdog Bengals har også et farlig angrep som har vist at de kan gi problemer for de fleste lag, men vil forsvaret være sterkt nok til å stå i mot?

Med to av ligaens aller beste angrep i aksjon kan man se fram til en scoringsrik affære. Begge lag scoret 460 poeng i grunnserien, som gir et snitt på 27,1 poeng per kamp. Seks av de siste ni finalene har endt med over 50 poeng, og med spillere som Stafford, Kupp, Burrow og Chase på banen skal det være gode muligheter for at det skjer også denne gang.

Hvem liker vel ikke en underdog? Bengals har allerede vist at de ikke lar seg skremme uansett hvem som er motstander, og de har et angrep som kan kjøre over hvem som helst. En selvsikker Joe Burrow i sitt livs form kan være nøyaktig det Bengals trenger for å endelig kunne ta hjem en Super Bowl-tittel.

Tips:

Rams 28 – Bengals 31

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.