Home » sportsnyheter » olsbu roiseland med sterk bronse pa normaldistansen

Olsbu Røiseland med sterk bronse på normaldistansen

Ståle Halvardsen

Til tross for to bom var Marte Olsbu Røiseland nest-best i sporet på kvinnenes normaldistanse, og sikret seg bronsemedaljen 15 sekunder bak Denise Herrmann.

Gull til tyske Herrmann er en stor overraskelse, særlig med tanke på formen hun har vist før OL. Kun én gang har hun klart å komme på pallen denne sesongen, og det er nesten to år siden sist hun vant et løp. I dagens løp imponerte hun derimot på skytebanen med bare én bom, og med en sedvanlig sterk prestasjon i sporet gikk hun ut i front etter fjerde og siste skyting. På sisterunden økte hun forspranget til franske Chevalier-Bouchet på sølvplass, mens hun holdt samme tempo som Olsbu.

Denise Herrmann har med dagens oppvisning sikret seg sitt aller første OL-gull, og sitt andre mesterskapsgull totalt etter seieren på jaktstart i Östersund-VM i 2019. Tyskland har med det også vunnet gull i tre av de fire siste individuelle OL-øvelsene i skiskyting på kvinnesiden – sist Norge sto øverst på pallen var med Tora Berger helt tilbake i 2010.

Bom ble dyrt

Norges største gullhåp Marte Olsbu Røiseland hadde nok sett for seg å rette på den statistikken, men normaldistansen har historisk sett vært henne svakeste disiplin. Hun fikk æren av å gå ut som den første av totalt 89 løpere, men med en bom allerede på første liggende var hun tvunget til å jage. På skyting to og tre svarte hun med to fulle hus, men på siste skyting pådro hun seg nok en kostbar bom.

To ekstra minutter på normaldistansen skal normalt sett være for mye til å kunne ta medalje, men Olsbu vartet opp med fantastisk fart i sporet — kun Tiril Eckhoff gikk raskere, og selv med en bom mer enn konkurrentene var hun til slutt bare 15 sekunder bak den tyske gullvinneren. Nevnte Eckhoff hadde ingen god dag på standplass, hvor hun med hele fem bom måtte ta til takke med en 22. plass. Tandrevold ble dagens nest-beste norske med en godkjent 8. plass etter én bom, mens debutant Kalkenberg med sine fire bom ble nr. 48.

Marte Olsbu Røiseland har vært en av Norges største medaljegrossister de siste årene, med smått utrolige 16 medaljer fra de siste fem mesterskapene. Et individuelt OL-gull lar fortsatt vente på seg, men det venter nye sjanser senere i uken med både sprint og jaktstart på programmet. Der vil verdenscuplederen på nytt sikte seg inn på det edleste metallet, og bookmakerne tipser at hun gjør nettopp det.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.