Home » sportsnyheter » overgangsvinnerne i premier league januar 2022

Overgangsvinnerne i Premier League: Januar 2022

Ståle Halvardsen

Premier League-klubbene har igjen brukt store summer i januar, hvor årets totalbeløp på nærmere 300 millioner pund er det nest-høyeste som har blitt betalt i et januarvindu noen gang. Hvilke klubber hadde det beste overgangsmarkedet denne vinteren?

Newcastle

Newcastle befinner seg i en særdeles utsatt posisjon på tabellen, men med bortimot ubegrenset kapital fra sine saudi-arabiske eiere var the Magpies blant de mest aktive lagene på markedet i januar. Totalt kom det fem nye spillere inn portene på St James’ Park, og samtlige er forventet å kunne bidra til at laget berger plassen.

På backplass har man hentet inn Kieran Trippier og Matt Targett, med høyreiste Dan Burn som alternativ både som back og stopper. På midtbanen sikret man seg pasningssikre Bruno Guimaraes fra Lyon, spørsmålet er hvor raskt han kan ta steget fra Ligue 1 til Premier League.

Den mest avgjørende overgangen kan fort vise seg å være Chris Wood. Kraftspissen fra New Zealand ble kjøpt fra tabelljumbo Burnley, og har flere års erfaring fra Premier League. I løpet av sin tid på Turf Moor noterte han seg for 49 nettkjenninger, og med toppscorer Callum Wilson ute på ubestemt tid kan det offensive bidraget fra Wood vise seg å bli utslagsgivende når regnskapet i bunnstriden skal gjøres opp i mai.

Everton

Tabellen er heller ingen lystig lesning for Everton, som har ført til at de har gjort en rekke endringer i løpet av januar. Dette inkluderte blant annet å kvitte seg med trener Rafael Benitez, som til slutt ble erstattet av den gamle Chelsea-profilen Frank Lampard.

Merseyside-klubben var også den mest aktive på overgangsmarkedet blant PL-klubbene, hvor de hentet inn ikke mindre enn seks nye spillere. Ukraineren Mykolenky fyller et åpenbart hull på venstreback etter salget av Digne, men det er utvilsomt hentingen av Dele Alli og Donny van de Beek som har skapt mest blest på Goodison Park.

Begge spillere har slitt med spilletid og svingende prestasjoner, men har tidvis vist at det fins mye fotball som bor i dem. De er fortsatt i sine beste år, kan de få ut sitt potentiale under ledelse av den tidligere midtbanegeneralen Lampard? Med nedrykksplassene bare fire poeng unna haster det for Everton å få det meste ut av sin januarhandling.

 Aston Villa

På Villa Park er det en annen gammel midtbanestjerne som styrer skuta, men ting ser atskillig lysere ut for Steven Gerrard. Laget befinner seg for øyeblikket på en 11. plass, og etter noen solide forsterkninger i januar fins det håp om å kunne klatre videre oppover.

Den største overgangen var lånet av Philippe Coutinho fra Barcelona, som Gerrard tidligere spilte sammen med i Liverpool. Brasilianeren viste jevnlig fram spill i ypperste verdensklasse på Anfield, men etter overgangen til Spania har utviklingen stoppet opp. Etter flere tunge år kan playmakeren vekke liv i karrieren og bli en nøkkelspiller i sesonginnspurten for Aston Villa, hvor han blant annet tegnet seg på scoringslisten allerede i sin første kamp for klubben.

Ved siden av Coutinho har Villa også styrket seg betraktelig på backplass etter å ha hentet Lucas Digne fra Everton og Calum Chambers fra Arsenal. De hentet også inn den svenske målvakten Robin Olsen på lån fra Roma, så det er liten tvil om at stallen har blitt forsterket i løpet av januar. Så gjenstår det å se hva Stevie G kan få til med dette mannskapet.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.