Home » sportsnyheter » overlegen johaug tok sitt forste individuelle ol gull

Overlegen Johaug tok sitt første individuelle OL-gull

Ståle Halvardsen

Et individuelt OL-gull var det eneste som Therese Johaug manglet på sin lange merittliste. På Beijing-OLs første dag sikret hun seg den etterlengtede triumfen på suverent vis.

Therese Johaug har vunnet det meste som går å vinne i sin karriere, men utrolig nok hadde hun enda til gode å gå helt til topps i et individuelt OL-renn. Foran den første distansen i årets OL, 15 km skiathlon, var forventningene store for at det endelig skulle løsne – Johaug hadde nemlig vunnet øvelsen tre ganger på rad i VM-sammenheng, og hun var å regne som storfavoritt også ved denne anledningen.

Bak henne lurte dog outsidere som svenske Frida Karlsson og Ebba Andersson, som tok henholdsvis sølv og bronse på samme distanse i fjorårets VM. Førstnevnte hadde også vært breial om sin egen gode form i dagene før, så det var flere som så fram til en prestisjefylt norsk-svensk langrennsduell i den kinesiske kulda.

Løpet startet forholdsvis rolig på den klassiske delen, hvor feltet holdt seg bra samlet i løpet av åpningsrunden. Ved første runding inne på stadion begynte det sakte men sikkert å åpne seg opp, og det var etterhvert en tetgruppe på syv løpere som hadde dratt i fra da det var tid for skibytte halvveis.

Ikke overraskende var det Johaug som hadde begynt å ta tak i løpet, og umiddelbart etter skibyttet satte hun inn et støt som parkerte forfølgerne. Allerede på toppen av den første bakken var det åpnet seg en luke på 15 sekunder, og herfra og ut bare malte Johaug på i kjent stil. Før den siste runden var ledelsen på over halvminuttet, noe som betydde at de siste kilometerne ble en ren sjarmøretappe for løperen fra Dalsbygda.

Vel inne på stadion for siste gang kunne Johaug ta imot publikums hyllest, og etter å ha krysset målstreken kunne hun endelig slippe jubelen løs for sitt aller første individuelle OL-gull. Bak henne hadde fire løpere kjempet innbitt om de siste to medaljene, men inne på oppløpet var de bare to igjen; russiske Natalja Neprjajeva gikk seirende ut av spurten og sikret sølvet, foran østerrikske Teresa Stadlober som noe overraskende tok bronsemedaljen.

Like bak der igjen fulgte finske Kerttu Niskanen og en slukøret Frida Karlsson, som måtte ta til takke med en meget skuffende sjetteplass. Ebba Andersson fant man helt nede på tiendeplass, mens regjerende mester Charlotte Kalla kom nesten fire minutter bak på en 19. plass. Man kan trygt si at OL-starten ikke gikk etter planen for söta bror …

I den norske leiren var følelsen så klart en helt annen, hvor man med stor glede kunne feire det første av potensielt mange gull i Beijing. Forrige OL gikk som kjent i vasken for Johaug grunnet dopingdommen, derfor var det ikke rart at tårene rant da det siste gullet som manglet i samlingen endelig hang rundt halsen.

På 10 km og 30 km er hun også å regne som løperen å slå i kampen om de edleste medaljene, så dette kan være starten på et fantastisk OL for Johaug.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.