Home » sportsnyheter » rams vant super bowl etter sen touchdown

Rams vant Super Bowl etter sen touchdown

Ståle Halvardsen

Hjemmefavoritten LA Rams vant sin første Super Bowl-tittel siden 2000 etter en touchdown fra MVP-vinner Cooper Kupp like før slutt.

 Det ble en tett og jevn affære på SoFi Stadium i Los Angeles, som Rams til slutt vant 23-20 etter en touchdown fra Cooper Kupp med knappe halvannet minutt igjen å spille. Med det ble Kupp finalens store spiller, hvor han med 92 yards og to touchdowns ble kåret til MVP.

Favoritten Rams i tidlig ledelse

Det tok noen minutter før ting virkelig tok av, men halvveis inn i første quarter var det tid for kampen første touchdown hvor Matthew Stafford kastet en perfekt ball til Odell Beckham Jr. Bengals fulgte opp med en fantastisk 41-yards pasning til Chase, men fra 11 yards unna end zone var de ikke i stand til å flytte ballen videre og måtte nøye seg med field goal og tre poeng.

Rams begynte nå å finne flyten offensivt, og i neste angrep tok de seg enkelt nedover på banen. Etter gode pasninger til Beckham Jr og Henderson var det ingen som klarte å følge Cooper Kupp, og med nok en touchdown hadde Rams et forsprang på 10 poeng.

Bengals har vist tidligere i sluttspillet at de er mestere på å hente seg tilbake, og de viste igjen at de ikke hadde tenkt å gi seg uten kamp. Noen minutter før pause var det tid for litt trikserier, hvor running back Joe Mixon kastet en touchdown til Tee Higgins og kuttet ledelsen til tre poeng. Rams hadde mulighet til å svare rett før halvtid, men et feilkast fra Matthew Stafford førte til en turnover og lagene gikk til pause på stillingen 13-10.

Bengals svarte rett etter pause

Man hadde sett lite av det eksplosive angrepet til Bengals så langt i kampen, men med en gang etter pause gnistret de til. Omgangens første kast fra Burrow seilet 40 yards ned til Higgins, og etter å ha kommet seg vekk fra forsvarer Ramsey kunne han sprinte uforstyrret inn til sin andre touchdown og kampens første ledelse for Bengals. Det hele burde blitt avblåst for at Higgins rev i ansiktsmasken til Ramsey, og ting skulle gå fra vondt til verre for Rams i deres første angrep.

En pasning fra Stafford spratt av hendene til receiver Skowronek og gikk rett til en Bengals-forsvarer, noe som ga underdogen en ypperlig mulighet 30 yards unna motstanderens end zone. Rams-forsvaret var derimot klar for oppgaven og nektet dem å flytte ballen hele veien, så McPherson måtte igjen sparke inn tre nye poeng.

Etter den dramatisk åpningen av omgangen klarte Rams å roe ned og svare, men også de måtte nøye seg med field goal i sitt påfølgende angrep. På stillingen 20-16 til Bengals skulle begge lag slite med å få til noe som helst i angrep, og de neste 10 minuttene gjorde lagene ikke stort annet enn å punte fram og tilbake.

Med litt over seks minutter igjen trengte Rams en touchdown for å ta tilbake føringen, og anført av Kupp jobbet de seg sakte men sikkert i retning motsatt end zone. Med bare litt over 90 sekunder igjen av kampen var det ingen tvil om hvor ballen var på vei, og i hjørnet kom Kupp seg løs fra sin mann og fanget ballen som sørget for at hjemmelaget igjen var i front.

Bengals hadde en siste mulighet til å utligne eller potensielt avgjøre kampen, men med Aaron Donald rundt seg klarte ikke Joe Burrow å fullføre et siste desperat kast. Drømmen for LA Rams var gått i oppfyllelse – Super Bowl var vunnet på eget gress, 23-20.

Kupp kronet utrolig sesong med MVP-pris

I dagene før finalen ble Kupp fortjent kåret til årets offensive spiller, og med sin prestasjon i Super Bowl kronet han det som har vært en utrolig sesong med både en ring og prisen for finalens mest verdifulle spiller. Bengals hadde lite å stille opp med mot Kupp når det gjaldt som mest, og med sine 92 receiving yards og to touchdowns ble han den femte wide receiver på 2000-tallet som har blitt kåret til MVP i Super Bowl.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.