Home » sportsnyheter » watford ranieri sparket hodgson tar over

Watford: Ranieri sparket — Hodgson tar over

Ståle Hansen

Italienske Claudio Ranieri forlater sjefsstolen på Vicarage Road etter bare litt over tre måneder. Roy Hodgson bekreftes som ny sjef.

Den andre trenersparkingen i Premier League i 2022 er dermed et faktum, og det kom kanskje som er sjokk for bookmakerne som setter Premier League-odds at det var Watford som valgte å bytte trener.

Klubben har nemlig gått gjennom hele tolv trenere de siste åtte årene, og kun én har fått lede klubben i mer enn 50 kamper gjennom denne perioden.

Til tross for hyppige trenerskifter har klubben hatt gode resultater. Det har ikke vært tilfellet i år, da de for øyeblikket befinner seg på nest-sisteplass og har den svakeste formkurven i hele ligaen.

Watford startet sesongen med Xisco Muñoz ved roret, men etter at klubben bare hadde tatt 7 poeng på de 7 første kampene ble spanjolen sparket og erstattet av Claudio Ranieri.

Da var selvfølgelig håpet at italieneren kunne gjenskape noe av magien fra hans Leicester-dager, men slik har det dessverre ikke gått. Fasit etter totalt 13 kamper som sjef viser at Ranieri har levert enda dårligere resultater enn sin spanske forgjenger; to seire, ett tap, og fattige syv poeng.

Den siste spikeren i kista for Ranieri ble et ydmykende 0-3 tap hjemme i et bunnstridoppgjør mot Norwich, som med seieren klatret over Watford på tabellen. Joshua King og co har ikke råd å tape disse sekspoengskampene, og med bare ett eneste poeng på sine ni siste kamper blinker varsellampene på Vicarage Road.

Spørsmålet er nå om det er mulig å berge skuta med en knapp halv sesong igjen å spille?

I bunnstriden viser både Norwich og nyrike Newcastle gryende form, mens tabelljumbo Burnley bare er to poeng bak med to kamper til gode.

Hodgson tar over

For Watfords del må noen få orden på skuta, og styret har pekt ut tidligere Viking-trener Roy Hodgson som rett mann til jobben.

Engelskmannen gjorde nylig en mer enn godkjent jobb med å etablere Crystal Palace i Premier League, og har lang erfaring med å styre lag unna nedrykk. Med sin sindige fremtoning er han kanskje rett mann til å skape ro og gi klubben et etterlengtet løft i kampen for å overleve.

Men om resultatene ikke går veien for Hodgson skal man ikke se bort i fra at Watford bytter trener enda en gang før sesongen er over.

Ståle Hansen
Ståle Hansen