Home » sportsnyheter » watford ranieri sparket hodgson tar over

Watford: Ranieri sparket — Hodgson tar over

Ståle Halvardsen

Italienske Claudio Ranieri forlater sjefsstolen på Vicarage Road etter bare litt over tre måneder. Roy Hodgson bekreftes som ny sjef.

Den andre trenersparkingen i Premier League i 2022 er dermed et faktum, og det kom kanskje som er sjokk for bookmakerne som setter Premier League-odds at det var Watford som valgte å bytte trener.

Klubben har nemlig gått gjennom hele tolv trenere de siste åtte årene, og kun én har fått lede klubben i mer enn 50 kamper gjennom denne perioden.

Til tross for hyppige trenerskifter har klubben hatt gode resultater. Det har ikke vært tilfellet i år, da de for øyeblikket befinner seg på nest-sisteplass og har den svakeste formkurven i hele ligaen.

Watford startet sesongen med Xisco Muñoz ved roret, men etter at klubben bare hadde tatt 7 poeng på de 7 første kampene ble spanjolen sparket og erstattet av Claudio Ranieri.

Da var selvfølgelig håpet at italieneren kunne gjenskape noe av magien fra hans Leicester-dager, men slik har det dessverre ikke gått. Fasit etter totalt 13 kamper som sjef viser at Ranieri har levert enda dårligere resultater enn sin spanske forgjenger; to seire, ett tap, og fattige syv poeng.

Den siste spikeren i kista for Ranieri ble et ydmykende 0-3 tap hjemme i et bunnstridoppgjør mot Norwich, som med seieren klatret over Watford på tabellen. Joshua King og co har ikke råd å tape disse sekspoengskampene, og med bare ett eneste poeng på sine ni siste kamper blinker varsellampene på Vicarage Road.

Spørsmålet er nå om det er mulig å berge skuta med en knapp halv sesong igjen å spille?

I bunnstriden viser både Norwich og nyrike Newcastle gryende form, mens tabelljumbo Burnley bare er to poeng bak med to kamper til gode.

Hodgson tar over

For Watfords del må noen få orden på skuta, og styret har pekt ut tidligere Viking-trener Roy Hodgson som rett mann til jobben.

Engelskmannen gjorde nylig en mer enn godkjent jobb med å etablere Crystal Palace i Premier League, og har lang erfaring med å styre lag unna nedrykk. Med sin sindige fremtoning er han kanskje rett mann til å skape ro og gi klubben et etterlengtet løft i kampen for å overleve.

Men om resultatene ikke går veien for Hodgson skal man ikke se bort i fra at Watford bytter trener enda en gang før sesongen er over.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.