Home » sportsnyheter » revansje for kilde med solv i kombinasjonen

Revansje for Kilde med sølv i kombinasjonen

Ståle Halvardsen

Alexander Aamodt Kilde fikk ikke fullklaff i sine favorittdisipliner, men i kombinasjonen slo han skikkelig tilbake med et overraskende sølv.

Prestasjonen til Kilde er særlig imponerende med tanke på at han ikke har kjørt slalåm på nærmere to år, og det var på forhånd usikkert om han engang skulle stille til start i rennet. Sist gang han sto på pallen i kombinasjonen var helt tilbake i mars 2020, og på forhånd var det nok ikke mange som hadde for høye forhåpninger til hva fartsfantomet kunne få til.

I utfordelen var han på sitt vante nivå, og det var ingen av konkurrentene som var i stand til å matche hans løp. Selv om han ledet konkurransen halvveis var det flere sterke slalåmspesialister som var på skuddhold, og etter rennet var hovedpersonen selv ikke fornøyd med ledelsen han hadde skaffet seg.

Som vinner av utforrennet var det nordmannen som hadde æren av å starte slalåmdelen, og der imponerte Kilde stort. Bookmakerne undervurderte han, og han danset seg feilfritt gjennom portene, og etter nok en solid prestasjon var det plutselig fullt liv igjen i medaljehåpet.

Av utfordrerne som ventet på toppen var det bare én som klarte å matche nordmannens tid. Østerrikeren Johannes Strolz lå knappe syv hundredeler bak etter utforen, men med dagens suverent beste slalåmtid tok han raskt igjen forspranget og kjørte inn til ledelse 0,59 sekunder foran Kilde.

Deretter kom konkurrentene til kort en etter en mot Kildes sterke tid. Franske Pinturault var i realiteten sistemann som kunne true teten, og da han var uheldig og kjørte ut var et smått overraskende norsk sølv i boks. Kildes kjæreste Mikaela Shiffrin, som selv har hatt et skuffende OL, var blant de som lot seg imponere av det nordmannen hadde fått til.

Kilde endte til slutt med den sjette beste slalåmtiden, en fantastisk innsats som sikret ham sitt beste resultat i OL. At hans medaljefangst i kombinasjonen skulle overgå prestasjonene i fartsdisiplinene hadde nok ingen sett for seg før lekene startet.

Den østerrikske gullvinneren Strolz skrev også historie: i 88-lekene i Calgary vant hans pappa Hubert også gull i kombinasjonen, noe som gjør at de er den første far-sønn-duoen som vinner gull i alpint i OL-sammenheng.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.