Home » Blog » revansje for kilde med solv i kombinasjonen

Revansje for Kilde med sølv i kombinasjonen

Ståle Hansen

Alexander Aamodt Kilde fikk ikke fullklaff i sine favorittdisipliner, men i kombinasjonen slo han skikkelig tilbake med et overraskende sølv.

Prestasjonen til Kilde er særlig imponerende med tanke på at han ikke har kjørt slalåm på nærmere to år, og det var på forhånd usikkert om han engang skulle stille til start i rennet. Sist gang han sto på pallen i kombinasjonen var helt tilbake i mars 2020, og på forhånd var det nok ikke mange som hadde for høye forhåpninger til hva fartsfantomet kunne få til.

I utfordelen var han på sitt vante nivå, og det var ingen av konkurrentene som var i stand til å matche hans løp. Selv om han ledet konkurransen halvveis var det flere sterke slalåmspesialister som var på skuddhold, og etter rennet var hovedpersonen selv ikke fornøyd med ledelsen han hadde skaffet seg.

Som vinner av utforrennet var det nordmannen som hadde æren av å starte slalåmdelen, og der imponerte Kilde stort. Bookmakerne undervurderte han, og han danset seg feilfritt gjennom portene, og etter nok en solid prestasjon var det plutselig fullt liv igjen i medaljehåpet.

Av utfordrerne som ventet på toppen var det bare én som klarte å matche nordmannens tid. Østerrikeren Johannes Strolz lå knappe syv hundredeler bak etter utforen, men med dagens suverent beste slalåmtid tok han raskt igjen forspranget og kjørte inn til ledelse 0,59 sekunder foran Kilde.

Deretter kom konkurrentene til kort en etter en mot Kildes sterke tid. Franske Pinturault var i realiteten sistemann som kunne true teten, og da han var uheldig og kjørte ut var et smått overraskende norsk sølv i boks. Kildes kjæreste Mikaela Shiffrin, som selv har hatt et skuffende OL, var blant de som lot seg imponere av det nordmannen hadde fått til.

Kilde endte til slutt med den sjette beste slalåmtiden, en fantastisk innsats som sikret ham sitt beste resultat i OL. At hans medaljefangst i kombinasjonen skulle overgå prestasjonene i fartsdisiplinene hadde nok ingen sett for seg før lekene startet.

Den østerrikske gullvinneren Strolz skrev også historie: i 88-lekene i Calgary vant hans pappa Hubert også gull i kombinasjonen, noe som gjør at de er den første far-sønn-duoen som vinner gull i alpint i OL-sammenheng.

Ståle Hansen
Ståle Hansen