Home » Blog » sjokkretur eriksen klar for brentford

Sjokkretur: Eriksen klar for Brentford

Geir

Til tross for det uheldige hjerteinfarktet i EURO 2020, er danske Christian Eriksen i knallform etter å ha trent alene i Sveits over en lengre periode. Overgangen til Brentford er verbalt klarert, og han venter bare på en medisinsk undersøkelse før han er klar.

Uflaks

Hjerteinfarktet skjedde mens han spilte for Danmark i EURO 2020, og må sies å være ekstremt uheldig. Eriksen fikk umiddelbar hjelp etter hjerteinfarktet, og ble dermed spart de verste problemene. Han fikk installert en såkalt ICD (Implantable Cardioverter-Defibrillator) som er festet på selve hjertet.

Etter å ha kommet i trøya hos Brentford, kommer Christian Eriksen til å være gullgutten, for dette kommer ikke til å hindre han i å erobre banen. Han skal riktignok undersøkes av en sportskardiolog før han blir registrert for å spille i Premier League. Her blir han den første spilleren til å spille i Premier League med en ICD.

Og det er ikke tilfeldig at danske Eriksen ender opp i nettopp Brentford.

Brentford: Engelsk fotball med dansk blikk

Planen for Brentfords fremtid har tidligere blitt testet hos FC Midtjylland. Nøkkelpersonen her er majoritetsaksjonær i Midtjylland: Matthew Benham, som også eier Brentford. Benham investerte 6,2 millioner pund i Midtjylland og utnevnte Rasmus Ankersen som styreleder. Ankersen lovet å utfordre de konvensjonelle måtene å drive fotballklubb på og sette Midtjylland på kartet.

Den danske forbindelsen er sterk, og det er ikke overraskende at det var nettopp Brentford som hentet Christian Eriksen. Den danske treneren, Thomas Frank, har allerede fått flere spillere fra Danmark. Søsterklubben Midtjylland har i så måte vært en yndet treningsklubb for flere av Brentfords spillere.

Alle parter fornøyd

Avtalen med Eriksen er god både for han og klubben. Eriksen får spilt fotball på toppnivå igjen, selv om han ikke akkurat har sprengt banken i denne overgangen. Avtalen er for 6 måneder i første omgang.

I tillegg til Eriksen, ønsker Brentford å signere flere spillere denne måneden. Her nevnes både spisser og vingbacker. Og siden de hentet Eriksen gratis, har de penger til overs.

Geir
Geir