Home » sportsnyheter » sur fjerdeplass for norge i laghopp

Sur fjerdeplass for Norge i laghopp

Ståle Halvardsen

Det norske laget var lenge med i medaljekampen i hoppbakken, men måtte til slutt se bronsen glippe med 0,8 poeng.

Norge gikk helt til topps i lagkonkurransen i Sør-Korea for fire år siden, men denne gang endte det med plass rett utenfor pallen for den norske kvartetten. De lå blant topp tre gjennom hele konkurransen, men i det aller siste hoppet var Marius Lindvik ikke i stand til å matche lengden til Karl Geiger. Tyskland stjal med det bronsen fra Norge, som måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen bare 0,8 poeng unna en ny hoppmedalje. Nordmennene endte litt over 20 poeng bak gullvinner Østerrike, mens Slovenia sikret seg sølvet.

Norge fikk en best mulig start med Halvor Egner Granerud i den første gruppen, som slo til med omgangens lengste hopp på 138 meter og tok ledelsen 1,6 poeng foran Slovenia. Daniel André Tande fulgte opp med 130,5 meter, noe som gjorde at Norge fortsatt lå på topp etter to hopp. Robert Johansson måtte deretter gi tapt mot de nærmeste rivalene i gruppe 3 med 124 meter, og under tunge forhold avsluttet ankermann og gullvinner fra storbakken, Marius Lindvik, omgangen for Norges del med et skuffende hopp på bare 121 meter.

Før finaleomgangen lå Norge fremdeles bra an på tredjeplass, men luken opp til ledende Slovenia hadde økt til 11 poeng. De tunge forholdende i bakken fortsatte, men Granerud gjorde nok en bra innsats og knappet ørlite grann inn på Slovenia. Problemet var bare at Stefan Kraft hoppet best av alle og løftet Østerrike opp i ledelsen, 13 poeng foran Norge. I sitt andre hopp skulle dessverre Tande slite mer, og etter å ha landet på 124 meter måtte Norge se duoen i front øke sitt forsprang til over 20 poeng.

Robert Johansson viste glimt av gammel storhet ved å sveve ned til 136,5 meter, men kjempehoppet til tross var både Tyskland og Østerrike sterkere med henholdsvis 139,5 og 137,5 meter. Med ett hopp igjen lå Norge 14 poeng bak østerrikerne i tet, mens Tyskland kom snikende bakfra på fjerdeplass knappe 5 poeng bak. Karl Geiger hoppet seg opp til medalje i storbakken sist, og med nok et sterkt sistehopp hadde han på nytt lagt presset på Lindvik.

Etter å ha sikret gullet i forrige konkurranse med et superhopp var det håp om at Lindvik igjen kunne levere og sikre Norge en ny medalje, men hans finalehopp på 126,5 meter skulle vise seg å være en halvmeter for kort. Tyskerne klarte å snike seg foran med småe 0,8 poeng, og etter at Slovenia og Østerrike ikke gjorde noen feil var det klart at de norske gutta måtte nøye seg med den sure fjerdeplassen.

Norge var den beste hoppnasjonen i OL for fire år siden med to gull og fem medaljer, men i årets leker ble det med gullet til Lindvik i storbakken. Å se bronsen glippe helt på tampen i lagkonkurransen ble på mange måter en typisk avslutning på det som totalt sett har vært et skuffende mesterskap for det norske laget.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.