Home » sportsnyheter » suveren slovensk seier i skandalerenn

Suveren slovensk seier i skandalerenn

Ståle Halvardsen

Den første mix-øvelsen i hoppbakken ble minneverdig for alle andre grunner enn de sportslige prestasjonene da fire av gullfavorittene ble diskvalifiserte på grunn av uregelmessigheter rundt dressene.

I løpet av førsteomgang ble nemlig tre kvinnelige hoppere fra henholdsvis Japan, Tyskland og Østerrike disket på grunn av problemer med hoppdressen, mens i andreomgang gikk Norges medaljedrøm i vasken da både Anna Odine Strøm og Silje Opseth led samme skjebne. Ikke overraskende fikk diskvalifiseringene store påvirkninger på rennet, hvor fire klare medaljekandidater mistet viktige poeng.

Disk til tross var det uansett lite å gjøre med dagens suverene vinner Slovenia. De kunne stille med både gull- og bronsevinneren fra kvinnenes konkurranse, samt veteran Peter Prevc som bare var et halvt poeng unna bronse i søndagens renn. Sammen med fjerdemann Timi Zajc leverte slovenerne åtte jevne og solide hopp, som var mer enn nok til å sikre et overlegent gull i tidenes første mix laghopp. Til slutt vant de med hele 111 poeng foran land nummer to, noe som er tidenes soleklart største seiersmargin i en lagkonkurranse i OL-sammenheng.

Allerede i første gruppe i dagens konkurranse begynte dramatikken, hvor både Japans Sara Takanashi og Østerrikes Daniela Iraschko-Stolz ble disket. Deres medaljesjanser var dermed allerede ødelagt, og etter at tredje gruppe var ferdighoppet ble det også kjent at Katharina Althaus, den tyske sølvvinneren fra lørdag, også var disket på grunn av hoppdressen. Dette fikk særlig konsekvenser for tyskerne, som med en 9. plass ikke engang gikk videre til finameomgangen. Østerrike berget seg videre som 8. og siste nasjon, mens Japan var nummer 6.

Canada med historisk bronse

For Norge så ting riktig så lyst ut etter de fire første hoppene, hvor de lå på sølvplass bak ledende Slovenia. Katastrofen var derimot et faktum etter Strøms andre hopp, hvor hun ble den fjerde hopperen i konkurransen som ble offer for diskvalifikasjon. Norge var dermed ute av medaljekampen, og etter at også Opseth ble disket endte det norske laget til slutt på sisteplass.

Man kan med det trygt si at de norske prestasjonene i hoppbakken til nå har vært langt under forventningene.

Nå som fire tradisjonsrike hoppnasjoner plutselig hadde mistet mange poeng åpnet det seg opp for andre land å kjempe i toppen, stikk i strid med bookmakernes forventninger. Den russiske olympiske komité viste seg fram med både Klimov og Sadreev blant topp 10 i herrenes individuelle renn, og begge fortsatte sin gode form med fire nye lange hopp i dagens konkurranse. En svak og en god kvinnelig hopper skulle vise seg å være nok til å sikre en historisk sølvmedalje, deres første medalje i hopp siden 1968.

Bronsekampen skulle derimot bli mer spennende. Overraskelsen Canada lå lenge trygt på tredjeplass, men utrolig nok kom Japan, med ett tellende hopp mindre, og meldte seg på i bronsediskusjonen. Før siste gruppe var avstanden på rett under 20 poeng, og søndagens gullvinner Ryoyu Kobayashi slo til med dagens lengste hopp på 106 meter. Nå lå presset på Mackenzie Boyd-Clowes, men med 101,5 meter sikret han Canada en sensasjonell bronsemedalje — tidenes første i hoppbakken for en nasjon som er mer kjent for suksess i curling og ishockey.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.