Home » sportsnyheter » suverent norsk laggull i kombinert

Suverent norsk laggull i kombinert

Ståle Halvardsen

De norske kombinertgutta leverte en fantastisk prestasjon i lagkonkurransen, hvor de vant i overlegen stil med nesten minuttet ned til konkurrentene.

Ankermann Jørgen Graabak hadde allerede vunnet gull og sølv i de individuelle konkurransene, og han sørget for å parkere forfølgerne på sisteetappen med nok et imponerende langrenn. Norge tok med det gull i to av tre kombinertøvelser i årets leker, en tangering av innsatsen i Sotsji i 2014. Tyskland og Japan slo følge med Norge på pallen, mens Østerrike på fjerdeplass gikk glipp av en medalje i lagkonkurransen for første gang siden 1998.

Den norske kvartetten startet lagkonkurransen med veldig bra hopping, hvor Graabak var den eneste som ikke klarte å strekke seg over 130 meter. Med det var man sikret et ypperlig utgangspunkt før langrennet, med bare 8 sekunder opp til Østerrike.

Norges Sterke Start og Kampen for Medaljer

Det var veldig lite som skilte de fire forhåndsfavorittene etter at hoppdelen var unnagjort, hvor Tyskland og Japan fulgte like bak med knappe 11 og 12 sekunder å ta igjen. På femteplass fulgte Frankrike hele 1 minutt og 27 sekunder bak, så før langrennet var det klart at det skulle mye til for at noen andre skulle klare å blande seg inn blant de fire nasjonene i front.

Norge startet langrennet med sin svakeste løper Espen Bjørnstad. Litt over halvveis på åpningsetappen begynte det å se farlig ut når han plutselig måtte slippe løperne foran seg, men med sine siste krefter var han i stand til å hente seg inn igjen. Etter de første fem kilometerne vekslet Norge på fjerdeplass, med Espen Andersen snaue fem sekunder bak den førende trioen.

Avstanden ned til resten av feltet holdt seg på over ett minutt, så med en trygg ledelse kunne toget i tet fortsette å gå kontrollert sammen. Både tyske Julian Schmid og østerrikske Johannes Lamparter prøvde å sette inn et angrep, men rivalene var raske med å tette de små lukene som oppsto.

Firerbanden fortsatte å følge hverandre som skygger helt fram til siste halvdel av den tredje etappen, hvor Tyskland og Frenzel, i sitt første renn etter coronakarantene, gikk på en smell og falt kraftig av. Jens Lurås Oftebro hadde derimot fortsatt nok av sprut igjen i bena, og rykket fra like før siste veksling. Angrepet sikret Norge en verdifull luke på 10 sekunder ned til Østerrike og Japan, mens en utkjørt Frenzel kom hele 36 sekunder bak.

En Jørgen Graabak i storform gikk ankeretappen for Norge, og allerede på den første runden var konkurrentene hektet av over 40 sekunder bak. Trioen bak hadde nå heller fokus på hverandre i kampen om de gjenværende medaljene, og i mål var Graabak til slutt 55 sekunder foran. I kampen om sølvet var Tyskland og Vinzenz Geiger sterket i spurten mot japanske Ryota Yamamoto, mens Martin Fritz og Østerrike ble henvist til den sure fjerdeplassen.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.