Home » sportsnyheter » sverige sterkest pa kvinnenes stafett i skiskyting

Sverige sterkest på kvinnenes stafett i skiskyting

Ståle Halvardsen

Et svekket norsk lag var ikke i stand til å henge med i medaljekampen, hvor Sverige til slutt vant en stafett for første gang i mesterskapssammenheng.

 De svenskene damene var på forhånd den største favoritten til å vinne, og ved hjelp av solid skyting var de aldri dårligere enn nummer tre i løpet av hele rennet. Persson, Brorsson og søstrene Öberg brukte totalt bare seks ekstraskudd, og med bare én bom på siste stående hadde lillesøster Elvira ingen problemer med å holde konkurrentene på trygg avstand og sikre Sveriges første stafettgull noensinne i et OL eller VM.

Russisk og Norsk Kamp i Stafetten

Den russiske olympiske komité var også med helt i front, men akkurat som for herrene skulle gulldrømmen få et skudd for baugen grunnet et svakt øyeblikk på standplass. Mironova hadde skaffet seg en luke på over 20 sekunder ned til konkurrentene etter første skyting på tredjeetappen, men på stående gikk det galt med fire bom og tur i strafferunden. ROK ramlet med det ned til tredjeplass, men klarte å skyte seg opp igjen til sølv etter en sterk avslutning av ankerkvinne Nigmatullina.

Etter at Tandrevold var nødt til å forlate OL etter sin dramatiske kollaps på jaktstarten var det norske laget svekket før stafetten, hvor Ida Lien kom inn som erstatter. På åpningsetappen gjorde dog Karoline Knotten en godkjent innsats, hvor hun med to fulle hus gikk inn til veksling 13 sekunder bak på sjetteplass. Tiril Eckhoff hadde en ypperlig mulighet til å gå Norge inn i gullkampen, men i stedet skulle alt gå i knas på standplass.

Med to ekstraskudd på liggende økte forspranget til teten til 23 sekunder, og verre skulle det bli. Vinden tok seg opp på standplass til den stående serien, hvor Eckhoff virkelig fikk skjelven og skjøt seg bort med to strafferunder. Ved neste vekskling var Norge nå helt nede på 9. plass, nesten to minutter bak russerne som ledet.

En medalje var nå så godt som utenkelig, men reserven Lien sørget for å rette opp litt av inntrykket med bare én bom og hentet inn nesten 40 sekunder på sin etappe. Med rask skyting og fenomenal fart i sporet var plutselig ankerkvinne Marte Olsbu Røiseland bare 19 sekunder bak Tyskland på bronseplass etter siste skyting, men det skulle vise seg å være akkurat litt for mye å hente inn. Til tross for en sterk avslutning måtte Norge ta til takke med fjerdeplassen, akkurat som i Pyeongchang for fire år siden.

Den historiske triumfen for de svenskene damene sikret dem deres første skiskytingsgull i årets leker, mens det for ROK og Tyskland var første gang siden 2010 i Vancouver at de tok en medalje på kvinnenes stafett. For Norge ble dette første øvelse i skiskyting som endte uten et besøk på pallen, og det mangler fortsatt én medalje på å tangere Tysklands rekord på 11 satt i 2006.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.