Home » sportsnyheter » tabelltips for eliteserien 2022

Tabelltips for Eliteserien 2022

Ståle Halvardsen

Tar Bodø/Glimt hjem gullet for tredje år på rad, og kan debutanten Jerv overraske i sin aller første sesong på høyeste nivå?

tabelltips eliteserien 2022

Eliteserien er endelig i gang igjen, og det forventes mye drama i både toppen og bunnen av tabellen. Dette er våre tips til hvem som vinner årets utgave av Eliteserien for å hjelpe deg med årets Eliteserien-betting.

1. Bodø/Glimt

Glimt klarte å forsvare ligagullet på imponerende vis i fjor, og som oppvarming til årets sesong har de fortsatt med storspill i UEFA Conference League hvor de blant annet satte Celtic på plass.

I løpet av vinteren har de mistet nøkkelspillere som Erik Botheim, Patrick Berg og Fredrik Bjørkan, men akkurat som i foregående sesong ser erstatterne ut til å være mer enn kapable til å holde Glimt helt i toppen. De har også forsterket

Spill i Europa kan bli en farlig distraksjon i år, men Glimt har en tropp som bør være i stand til å håndtere kamp på to fronter. Bodø-laget seiler fortjent opp som favoritt til å vinne Eliteserien for tredje år på rad.

2. Molde

Romsdalingene har måttet nøye seg med sølv bak Glimt de to siste sesongene, og de står fram som den sterkeste konkurrenten til gultrøyene også i år.

Spørsmålet er hvordan Molde klarer å erstatte toppscorer Ohi som forlot klubben i vinter. I Magnus Wolff Eikrem har de kanskje Eliteseriens beste spiller, men det hjelper lite med en magisk playmaker om ingen er i stand til å sette pasningene i mål.

Molde er så absolutt kapable til å ta hjem gullet, men det er usikkert om de har nok offensiv kraft til å klatre forbi et Glimt-lag som ser hakket hvassere ut.

3. RBK

Vinteren har vært alt annet enn vellykket for nyansettelsen Kjetil Rekdal. Trønderne har lagt en rekke svake treningskamper bak seg, og å tape 3-0 i generalprøven for OBOS-laget Raufoss bidrar virkelig ikke til å løfte forventningene før 22-sesongen.

Per dags dato ser RBK ikke ut som en gullkandidat, men det er likevel ikke til å komme unna at de fortsatt har en sterk tropp som så absolutt bør være i stand til å hevde seg i medaljekampen. Og hvem vet, om Rekdal får spillet til å sitte kan trønderne kanskje vise glimt av gammel storhet?

4.   Viking

Viking gjorde en fantastisk innsats i fjor, og anledet av en strålende Veton Berisha ble sesongen kronet med en sterk bronsemedalje.

Interessen for profilen har vært stor, og han har selv uttrykt et ønske om en ny tur utenlands. Det ble ingen overgang nå i vinter, men om han fortsetter storspillet i vår er det ikke utenkelig at han blir å flytte på seg til sommeren.

Siddisene er nok en gang å regne blant de sterkeste utfordrerne om en medaljeplass, men mye avhenger av om de får beholde Berisha ut sesongen. Skulle han forsvinne i sommer kan det potensielt senke rogalendingenes medaljehåp.

5. Vålerenga

Etter bronse i 2020 skuffet Enga med 7. plass i fjor. Nå er derimot optimismen igjen gryende i hovedstaden, særlig etter at Aron Dønnum har returnert til klubben på lån fram til sommeren.

Dag-Eilev Fagermo besitter flere spennende offensive spillere, og med frittalende Joacim Jonsson inn som sportssjef ligger det an til å bli en innholdsrik sesong på Intility uansett resultater.

Vil laget være godt nok til å henge med helt i teten? De ser hvertfall ut som en spennende outsider, og VIF anno 2022 vil definitivt ikke være kjedelig å følge.

6. Lillestrøm

Fugla gjorde en solid figur med fjerdeplass i sin første sesong tilbake på øverste nivå. Mye av grunnen til det var Thomas Lehne Olsen, som med sine 26 scoringer bare var én bak toppscorer Ohi.

Målrushet gjorde at Olsen ble solgt til De forente arabiske emirater. Å erstatte hans målpoeng vil bli en nærmest umulig oppgave, men under ledelse av ringrevene Geir Bakke og Petter Myhre skal man ikke se bort ifra at LSK igjen kan overraske.

Gultrøyene har jevnt over et bra lag som bør hevde seg på øvre halvdel, men en medaljekamp blir vanskelig uten en målscorer av Olsens kaliber.

7. Sarpsborg 08

Etter bronsen i 2017 har østfoldingene flere svake sesonger bak seg, men en sterk avslutning i fjor gjør at det igjen er håp om en plassering høyere på tabellen.

Stefan Billborn er ny i trenerstolen, hvor han de siste sesongene blant annet har vunnet seriebronse og cupgull med Hammarby. Vil svensken være i stand til å gjenta den suksessen i Sarpsborg?

Laget har kanskje ikke de største profilene, men det fins nok av rutine. Jonathan Lindseth er en spiller å se opp for på topp, og om han klarer å fortsette målformen fra høsten kan det bli en artig sesong i Østfold.

8. Odd

Telemarkingene skuffet stort i fjor med en 13. plass, noe som gjorde at det ble endringer på trenerplass. Ut gikk klubblegende Jan Frode Nordnes, og inn kom tidligere U-landslagstrener Pål Arne “Paco” Johansen.

En ny trener krever alltid litt tilpasning, og det tar garantert litt tid før vi får se Odd i skikkelig fasong. Så fort spillet sitter kan telemarkingene bli et severdig skue, men om det derimot ikke fungerer som planlagt kan det igjen være duket for ny bunnstrid.

Odd i 2022 kan bli alt mellom fugl og fisk, hvor en trygg plassering midt på tabellen virker mest sannsynlig.

9. Kristiansund

Siden debuten i 2017 har KBK aldri vært dårligere enn nr. 7 på tabellen, et bevis på hvilken solid jobb trener Christian Michelsen har gjort. Kan de fortsette den rekken også i 2022?

Michelsen har mer eller mindre det samme laget også i år, noe som betyr at det ikke skal stå på kontinuiteten. Spørsmålet er om angrepet kan ta nye steg, hvor det nok trengs en toppscorer som nærmer seg tosifret antall scoringer for å kunne fortsette å plassere seg på øvre halvdel.

KBK vil levere mange jevne prestasjoner, men en plass på nedre halvdel ligger i kortene.

10. Strømsgodset

Kaoset har rådd i Drammen de siste årene, men i fjor ble det et lite løft med 9. plass. Er det lysere dager i vente for trenerduoen Wibe-Lund/Ingebretsen?

Godset har vært særdeles rolige på overgangsmarkedet, noe som ikke så rart med tanke på hvor skral klubbkassen er. I troppen har de en potensiell toppscorerkandidat i Lars-Jørgen Salvesen, men det gjenstår å se om han kan finne tilbake til sitt toppnivå etter en korsbåndskade som ødela hele fjorårssesongen.

Angrepet kan bli et lyspunkt på Marienlyst, men vil det være nok til å løfte laget ytterligere? En ny topp 10 bør anses som godkjent.

11. Tromsø

Gutan lå lenge på nedrykksplass i fjor, men etter en god høst klatret de opp til en trygg 12. plass. I løpet av vinteren har et knippe nøkkelspillere forlatt Alfheim, og det er usikkert om erstatterne vil løfte laget.

Den største usikkerheten på Alfheim er på spissplass. TIL scoret færrest av alle i fjor (33 mål), og i år er man ekstra tynt besatt. Stjerneskuddet August Mikkelsen er igjen ventet å føre an offensivt, men vil unggutten kunne takle forventningspresset?

Tromsø har et lag som kan blande seg inn blant topp 10, men et par skader kan potensielt bli skjebnesvangre.

12. Haugesund

FKH falt en del i prestasjonene i fjor, og etter en svak avslutning måtte de nøye seg med 11. plass. I løpet av de siste par overgangsvinduene har de i tillegg mistet en rekke spillere, noe som gjør at trener Jostein Grindhaug kan ha nok en tøff sesong i vente.

Dribleglade Martin Samuelsen og målsniken Alexander Søderlund kan bli viktige profiler for laget, som med mange nye fjes kan trenge tid på å bli samspilte.

Haugesund skal være gode nok til å unngå den verste bunnstriden, men noen forbedring av fjoråret kan bli vanskelig å få til.

13. Aalesund

Jojo-laget AaFK er igjen tilbake blant eliten, og under ledelse av rutinerte Lars Arne Nilsen bør det være mulig for tangotrøyene å holde seg på øverste nivå.

 

De har gjort en god jobb på overgangsmarkedet i vinter, blant annet ved å hente Sten Grytebust mellom stengene og Nilsens gamle Brann-elev Fredrik Haugen på midtbanen. På topp har de også Sigurd Haugen, som noterte seg for 21 nettkjenninger i OBOS og bidro sterkt til opprykket.

 

Aalesund kan stille med et lag som har bra med erfaring fra Eliteserien, som skal ha nok kvalitet til å berge plassen.

14. HamKam

Hamarkameratene er tilbake på øverste nivå for første gang siden 2008, men de skal ta opp kampen mot de beste uten suksesstrener Kjetil Rekdal som ble lokket til Lerkendal.

Som Rekas erstatter har Kamma hentet danske Jacob Michelsen, og han er nok meget fornøyd med at nøkkelspiller Kristian Eriksen ikke slo følge med sin gamle trener til Trondheim. Han vil bli særdeles viktig for et urutinert HamKam i kampen for å overleve.

Kamma kan slå nedenfra som underdog, så gjenstår det å se om de har nok kvalitet til å beholde plassen under ledelse av ny trener.

15. Sandefjord

Vestfoldingene har levert over all forventning de siste par sesongene, hvor de har blitt tippet nord og ned men likevel endt opp rundt topp 10. I år spørs det derimot om ikke nedrykkstipsene vil slå til.

Profiler som Brice Wembangomo, toppscorer Viðar Ari Jónsson og Kristoffer Normann Hansen har forlatt hvalfangerbyen, og med totalt ni spillere ut dørene i løpet av vinteren står man igjen med en meget tynn tropp. Trenerduoen Ødegaard/Tegström må virkelig trylle om de nok en gang skal gjøre tipsene til skamme.

Et tynt besatt Sandefjord har igjen en stor jobb foran seg, og denne gang er det umulig å se for seg noe annet enn nedrykk.

16. Jerv

Sørlendingene sjokkerte hele fotball-Norge ved å slå Brann i tåka i fjorårets playoff – nå blir det spennende å se hva debutantene kan få til i sitt første møte med eliten.

Arne Sandstø har gjort litt av en jobb med å lede Jerv til Eliteserien, men nå står han foran sitt livs oppgave. Det har ikke blitt noe enklere etter at de mistet opprykkshelten Diego Campos, men etter å ha hentet hele ti nye spillere skal de hvertfall ikke gi seg uten kamp.

Historien er full av lag som har overrasket stort i sin første sesong, men det er vanskelig å se for seg noe annet enn en rask retur til OBOS for Jerv.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.