Home » sportsnyheter » thingnes bo med ny norsk medalje pa 20 kilometeren

Thingnes Bø med ny norsk medalje på 20-kilometeren

Ståle Hansen

Johannes Thingnes Bø var regjerende olympisk mester på herrenes normaldistanse, men to bom gjorde at han denne gang måtte nøye seg med bronsemedalje.

Gullet gikk til det som mange regner som nordmennenes største konkurrent i mesterskapet — franske Quentin Fillon Maillet. Også han pådro seg to bom på standplass, men det var ingen som kunne matche hans eventyrlige fart i sporet. Franskmannen kan med dagens resultat legge til sitt aller første OL-gull i medaljesamlingen, sammen med sølvet fra mixstafetten.

Johannes Thingnes Bø startet allerede som nummer to i dagens løp, men kom tidlig på defensiven med en bom allerede på første liggende. Samtlige gullrivaler prikket ned fem av fem, så presset var på nordmannen til å levere varene resten av løpet. Han svarte mesterlig med to fulle hus på de neste skytingene, samtidig som konkurrenter som Fillon Maillet og Loginov pådro seg kostbare straffeminutter.

Vel inne på siste stående hadde han en gyllen mulighet til edelt metall, men en ny bom på nest-siste blink gjorde at oppgaven med ett ble mye vanskeligere. Som vanlig gjorde han et meget sterkt løp i sporet, som gjorde at han ledet i mål selv om de bak hadde færre bom.

Dessverre var det ikke nok til å forsvare gullet fra Pyeongchang.

Med startnummer 11 kom Fillon Maillet som en rakett med full kurs mot gull, akkurat som flere bookmakere hadde spådd. Fullt hus på siste skyting gjorde at han gikk ut foran nordmannen med hele 30 sekunder, og med en sterk sisterunde beholdt han den ledelsen fram til mål.

Det var til slutt bare hviterusseren Anton Smolski, en av to løpere med 20 av 20 treff, som kunne true det franske gullet. En ledelse på knappe to sekunder ut fra standplass skulle derimot ikke vise seg å være nok, og han endte til slutt 15 sekunder bak i mål. Det var uansett mer enn nok til å sikre en imponerende sølvmedalje, Hviterusslands første medalje i skiskyting på herresiden siden 2010.

Brødrene Bø var med på å vinne norsk gull i mixstafetten, og de var nok en gang de beste norske utøverne. Thingnes Bø tok som nevnt nok bronsen, mens storebror Tarjei fikk det tyngre i sporet, som med én bom endte på 8. plass. Lægreid og Christiansen fikk det ikke til å stemme på standplass, hvor begge dro på seg tre straffeminutter og måtte nøye seg med henholdsvis 13.- og 15. plass.

Et nytt besøk på pallen for Thingnes Bø gjør det uansett til en godkjent norsk dag, hvor ingen kunne hamle opp med en lynrask franskmann.

Ståle Hansen
Ståle Hansen