Home » sportsnyheter » uslaelige klaebo til topps igjen i sprint

Uslåelige Klæbo til topps igjen i sprint

Ståle Halvardsen

Nordmannen sparte seg klokelig på 3-mila, og slo voldsomt tilbake med nok et OL-gull på sprint.

Johannes Høsflot Klæbo har vist seg som nærmest uovervinnelig når det kommer til sprint, og i favorittdisiplinen hadde han før dagens løp allerede notert seg for ett OL-gull, to VM-gull og fire strake verdenscuptitler. Også denne sesongen har han vært i kanonform, så det var liten tvil om hvem som var bookmakernes favoritt til å ta steget øverst på pallen.

Oppladningen ble optimal for trønderen med en særdeles billig ferd til finalen, hvor han vant sitt heat i kvartfinalen og roet inn rett bak hovedkonkurrent Pellegrino i semifinalen. Noe skuffende var han den eneste nordmannen som klarte å kvalifisere seg til finalen, men når man har en løper som Klæbo på startstreken trengs det i realiteten ingen flere om gull er målet.

Selve finalen åpnet i et forholdsvis forsiktig tempo, hvor samtlige løpere lå samlet opp første bakke. På vei nedover kom derimot det første skremmeskuddet fra Klæbo, som rykket til og fikk seg en liten luke ned til forfølgerne. Resten av feltet måtte nå kjempe hardt for å komme opp igjen til nordmannen, men ingen klarte å ta seg forbi før man kom inn igjen til stadion.

Ut av siste svingen satte Klæbo inn nådestøtet, og med en voldsom spurt dro han fra italienske Pellegrino for godt og cruiset inn til nok et OL-gull. Klæbo forsvarte dermed sprintgullet fra Pyeongchang med stil, og sikret Norge sitt andre gull i langrenn i Beijing-lekene.

Mens det trønderske fartsfantomet igjen leverte varene på overlegent vis var det på den andre siden stor skuffelse hos de norske damene, hvor ingen av de fire løperne var i stand til å ta seg lengre enn en semifinale. Siden sprint ble en OL-gren i 2002 har Norge tatt medalje i fire av fem individuelle øvelser på damesiden, og en sjetteplass fra 2006 var dårligste resultat.

Denne gangen hadde Norge ingen blant de seks beste i finalen, som til alt overmål utviklet seg til en svensk parademarsj som endte med en overbevisende dobbeltseier. Norge og Sverige delte dermed sprintgullene broderlig seg imellom, akkurat som for fire år siden.

Ståle Halvardsen
Ståle Halvardsen

Ståle Halvardsen er en sportsjournalist med en dyp forståelse for idrettens vesen og en lidenskap for å formidle historiene bak hver konkurranse. Halvardsen har skapt seg et navn som en pålitelig og engasjerende stemme i sportsjournalistikken. Ståle begynte sin reise innen sportsjournalistikk ved å oppnå en bachelorgrad i journalistikk med spesialisering i sport fra Universitetet i Oslo. Hans dedikasjon til faget og evne til å kombinere teoretisk kunnskap med praktiske ferdigheter satte tonen for en vellykket karriere. Tidlig i sin yrkeskarriere har Ståle bygd opp et imponerende portfolio gjennom forskjellige roller i sportsmediebransjen. Han begynte som redaksjonsassistent for en lokal sportsavis, der hans nysgjerrighet og innsikt raskt førte til forfremmelser. Han har også bidratt som sportskommentator på en lokal sportsradiostasjon, der hans levende og entusiastiske stemme ble et kjent lydspor for sportsentusiaster over hele landet. Halvardsens engasjement for fotball har alltid vært et bærende element i hans karriere. Som en hengiven tilhenger av sporten har han rapportert live fra utallige fotballkamper, fra lokale ligaer til internasjonale mesterskap. Hans evne til å fange øyeblikkene som definerer kamper, sammen med hans analytiske tilnærming til spillet, har gjort ham til en pålitelig kilde for sportsnyheter. I tillegg til fotball har Ståle vist en allsidig interesse for ulike idretter, fra vintersport til friidrett. Hans evne til å dykke inn i forskjellige sportsverdener og presentere dem på en tilgjengelig måte for leserne har gjort ham til en ettertraktet skribent. For tiden er Ståle Halvardsen en sentral skikkelse i redaksjonen til Sikrebettingsider, hvor han deler sin rike erfaring og dype innsikt for å lede dekningen av sportens nyheter på nettstedet. Gjennom hans artikler, gir Halvardsen SikreBettingSiders lesere et unikt innblikk i sportsverdenen, inkludert store kamper og begivenheter.