Home » Blog » serbisk storscorer vraker premier league for juventus

Serbisk storscorer vraker Premier League for Juventus

Ståle Hansen

Fiorentinas Dušan Vlahović er blant de hetere navnene på overgangsmarkedet denne vinteren, med lag som Arsenal og Tottenham blant interessentene. Nå ser det ut til at han vraker spill i Premier League til fordel for Serie A-rivalen Juventus.

Målmaskinen fra Serbia har markert seg for både klubblag og landslag det siste året, og er en av de mest ettertraktede spissene på markedet.

Nå tyder det meste på at serberen er på vei til Serie A-rivalen Juventus etter at klubbene har blitt enige om en prislapp verdt drøyt €75 millioner før overgangsvinduet stenger.

Arsenal har jobbet iherdig med å signere Vlahović, mens erkerivalen Tottenham angivelig også har prøvd å hive seg med i kampen om serberens signatur. Også Manchester United, Liverpool og Newcastle har vært nevnt på ryktebørsen. Mye tyder derimot på at Vlahović selv ikke har hatt noe særlig ønske om å flytte til England, med rapporter om at representantene hans ikke engang har svart når Arsenal har ringt.

En overgang til Juventus vil i hvertfall ikke falle i god jord hos Fiorentina-fansen, som allerede har hengt opp flere bannere utenfor Stadio Artemio Franchi med trusler rettet mot sin egen stjernespiller. Skulle overgangen gå igjennom er det store sjanser for at det kan bli lignende reaksjoner som da Roberto Baggio gikk den samme kontroversielle veien i 1990.

Hvem er Dušan Vlahović?

Dušan Vlahović startet sin fotballkarriere i mindre klubber i hjembyen Beograd, før han til slutt endte opp hos giganten Partizan som 14-åring. Som 16-åring ble han den yngste spilleren til å spille i derbyet med Røde Stjerne, og noen kamper senere ble han klubbens yngste målscorer noensinne. Allerede da var han i kikkerten til flere av Europas toppklubber, men endte til slutt opp med å binde seg til Fiorentina sommeren 2017, og gikk offisielt til klubben like etter at han fylte 18 år et halvår senere.

Vlahović brukte et par sesonger på å spille seg inn i laget til La Viola, men gjorde seg for alvor kjent for fotball-Europa sist sesong hvor han til slutt endte opp med 21 scoringer i serien og mottok prisen som beste unge spiller i Serie A. Denne sesongen har Vlahović bare fortsatt storspillet med 17 ligamål etter 22 runder, og er tipset til å bli toppscorer i Serie A.

Hans scoringer har bidratt til å løfte Fiorentina tilbake i tetsjiktet og kamp om spill i Europa, og samtidig skrevet sitt eget navn inn i historiebøkene; hans 33 scoringer i Serie A i løpet av ett kalenderår i 2021 var en tangering av Ronaldos rekord satt året før. Det unge stjerneskuddet rakk også å tegne seg på scoringslisten fire ganger for hjemlandet i VM-kvalifiseringen, som til slutt endte med at Serbia booket sin billett til Qatar.

Nå ser det altså ut til at stjerneskuddet er på vei til Juventus.

Ståle Hansen
Ståle Hansen