Home » sportsnyheter » nicolo zaniolo og sandro tonalio under etterforskning

FIGC-etterforskning utvider sitt fokus: Nicolo Zaniolo og Sandro Tonali også involvert i en betting skandale

Thomas Groenvold

Aston Villa sin spiller Nicolo Zainolo (24), og Newcastle Uniteds Sandro Tonalio (23) er begge to droppet fra det italienske landslaget etter at det er åpnet etterforskning av det italienske fotballforbundet (FIGC) for påstått ulovlig tipping over nettet. 

De italienske fotballspillerne spiller til daglig i engelsk Premier League og ble informert om påtalen av FIGC under deres opphold på treningssenteret for italiensk toppfotball i Coverciano i Italia, der de lå i trening for det italienske landslaget.

Med tanke på etterforskningens mulige påvirkning av spillernes ytelse i de forestående kvalifiseringskampene mot Malta og England i 2024  ble det avgjort å droppe dem fra landslaget, og å la dem forlate landet og returnere til sine respektive hjemmeklubber. Som beskrevet på theathletic.com

Zainolo og Tonalio er beskyldt for å ha brutt lovverket rundt sportsbetting, med et eksempel hvordan Zainolo skal ha tippet på sitt eget lag mens han satt på benken for dem, melder blant annet goal.com.

Nyheten kommer kort tid etter at Juventus’ italienske midtbanespiller Nicolo Fagiolo var lagt under etterforskning av FIGC, og det er gjort flere stikkprøver i det italienske fottbalmiljøet. 

Zaniolo og Tonalio under etterforskning

FIGC har ikke spesifisert saken

I en uttalelse fra det italienske fotballforbundet (FIGC) heter det: 

«Forbundet kunngjør at påtalemyndigheten i Torino i ettermiddag har gjennomført etterforskning av spillerne Sandro Tonali og Nicolò Zaniolo, som for tiden trener med landslaget på Coverciano nasjonale treningssenter.

«Uavhengig av hendelsenes natur, og med tanke på at de to spillerne ikke er i stand til å spille kampene som er planlagt de neste dagene, har forbundet besluttet, også for å beskytte dem, å la dem returnere til sine respektive klubber.»

– Dette som rapportert av skysports.com, de har derimot ikke fått noen kommentar fra de respektive klubbene til de to spillerne.

Fotballspillere og betting i Italia

Gambling og betting er ikke ulovlig i Italia, saken her dreiser seg om problematikken rundt profesjonelle fotballspillere som kan ha tippet på spill de ikke har lov til. 

For, etter FIGC sin artikkel 24 i sportsregelverket er det forbudt å plassere eller ta imot veddemål, direkte eller indirekte, på arrangementer organisert av FIGC, FIFA og UEFA for profesjonelle og aktive fotballspillere og trenere. Den som gjør det, risikerer tre års utestengelse og en bot på minst 25 000 euro.

 

 

Thomas Groenvold

Thomas, en erfaren økonom med utdannelse fra BI, trives som skribent på Sikrebettingsider. Med en imponerende historie innenfor gambling har han ikke bare dybdekunnskap innen casino og betting, men også bred erfaring fra ulike nisjer. Tidligere samarbeid med diverse bettingselskaper har gitt ham innsikt i bransjen, og hans ekspertise er et resultat av denne varierte bakgrunnen. Thomas har ikke bare en teoretisk forståelse av økonomiske prinsipper, men også en praktisk tilnærming til hvordan de gjelder innen gambling. Hans tidligere roller har involvert tett samarbeid med bettingselskaper, og han har håndtert ulike aspekter av drift og strategisk planlegging. I dag bringer Thomas sin erfaring til Sikrebettingsider, hvor han gir leserne en forståelse for spillmarkedet i Norge gjennom guider, nyheter, veiledninger og anmeldelser. Hans bidrag som en gamblingekspert strekker seg utover det forventede, og han forblir lidenskapelig opptatt av å utforske nye muligheter og trender innenfor gamblingverdenen.